# >> Hem Trädgård >  >> Housekeeping >> Tvätt >>

Tea Stain Tvättar för T-shirts

Färgning T-shirts är ett enkelt sätt att ge nytt liv åt en gammal eller färgade skjorta eller ge en vit eller krämfärgadskjorta ett äldre utseende . Det finns många kommersiella färgämnen kan du använda , med hjälp av te fläck tvättar är ett miljövänligt sätt att lägga till en rödbrun färg till annars vanlig T-shirts . Tea Stain Metod

Du kommer att behöva några material i syfte att tillämpa en te fläck tvätt till en T - shirt . Börja med att föra 4 liter vatten till en koka och sedan tillsätta fyra stora tepåsar . Du kan använda alla typer av te , även om grönt te kan ge den mörkaste färgen . Tillåt tepåsarna till branta för 20 minuter. Placera t-shirt inne i kanna te och låt det dra i 30 minuter . Ta bort T - shirt från potten och ring ut överskottet te . Skölj skjorta i kallt vatten tills det är klart , och skölj den i vit destillerat ättika för att ställa in te fläcken .

Tie-färgade t-shirts

Tie - färgade t-shirts kom in i high fashion under 1960-talet och är fortfarande en del av mode idag . Typisk slips döende består av att använda kemikalier för att tillämpa färgglada färgämnen för bomull t-shirts . Du kan använda samma teknik med te fläck tvättar för t-shirts med det enkla te fläcken metod . Pressa flera avsnitt av den t-shirt tillsammans och hålla dem på plats med gummiband . Placera hela t-shirt inne i te och låt det sitta i upp till 30 minuter . Gör på samma sätt när du tar bort skjortan från te och låt det torka . När skjortan är torrt , har du en te - färgade , tie- färgade t-shirt .

Antiqued t-shirts

Om du vill göra en ljus, vit t-shirt ser äldre eller om du har en skjorta med fläckar på den som du vill fräscha upp, helt enkelt använda en te fläck tvätt . Med hjälp av te fläcken metoden , placera t-shirt inne i te och låt det sitta där i 30 minuter . Du kan testa färgen genom att dra skjortan upp med tång och avgöra om du har uppnått den antiqued färg som du vill . Ta skjortan , skölj och låt torka . När skjortan är torrt , kommer det att ha en antiqued utseende .

Lämpliga tyger

Tyg av naturliga fibrer tenderar att absorbera färgämnen lätt . Bomull och linne är två tyger som kommer att ta den naturliga te färg och dränk den i att färga materialet . Syntetiska fibrer kommer inte absorbera te fläcken väl . Det är en bra idé att kolla på färgning under 30 - minuters process , som te fläcken tvätt får mörkare ju längre det sitter . Om den slutliga färgen är för mörk , kan du bleka T - shirt med en liten mängd blekmedel och vatten . Addera