Home & Garden >> Hem Trädgård >> Housekeeping >> Städning >> Content

Recept för Kraftfull Natural Hushålls Rengöringsmedel

Rengöring av ditt hem är en av de nödvändiga uppgifter som alla villaägare står inför . Många kommersiella hushåll rengöringsmedel , medan de får jobbet gjort , kan orsaka rök som inte är hälsosamt för oss eller våra barn . Det finns många helt naturliga , säkra alternativ till kommersiella produkter som är miljövänliga och kostar mycket mindre än namn märkesvaror . Med några enkla recept , kan du göra dina egna kraftfulla , naturliga hushåll rengöringsmedel som är bättre för miljön och din budget . All - Purpose Cleanser

För daglig rengöring av räknare, handfat, badkar och duschar , kommer vit vinäger göra susen . Blanda lika delar vinäger och salt i en liten skål . Använd en fuktig trasa eller svamp för att arbeta med vinäger och salt blandningen i din bänkskiva eller diskbänk . Den ättika kommer att bidra till att avlägsna fläckar , medan saltet ger en milt slipmedel för att skrubba ytan ren . Tillsätt några droppar citronsaft för en fräsch , citrus doft som hjälper deodorize handfat och avlopp . Om du inte har salt , eller om du behöver en mjukare rengöringsmedel för ömtåliga material , kan du använda bakpulver i stället för salt . När du använder bakpulver , blanda ¼ kopp bakpulver för varje ½ kopp ättika . Skölj noga när området är ren och fri från smuts .
Tile Grout

Moldy kakel injekteringsbruk i badrummet kan vara en hälsorisk, men det finns naturliga sätt att avhjälpa detta problem. Blanda en del av en 3 -procentig lösning av väteperoxid med två delar vatten i en ren, tom sprayflaska. Spraya denna blandning direkt på kakel injekteringsbruk , skölj sedan bort det efter att låta det sitta i minst en timme . Ett annat sätt att rengöra injekteringsbruk är med bakpulver . Blanda 1 kopp vatten med 5 koppar bakpulver tills du har en pasta . Arbeta pastan i bruket med en gammal tandborste , och använda lite vinklad fett tills bruket är gnistrande vit igen .
Glass

Ammoniak är den primär ingrediens i många kommersiella glas städare , men det finns alternativa , mer naturligt sätt att ha ränder glas . Blanda 1 liter varmt vatten med 1 msk majsstärkelse och ¼ kopp outspädd ättika . Häll blandningen i en tom sprayflaska och spraya direkt på dina fönster och speglar . Istället för att använda en rengöringsduk eller pappershanddukar , försöka torka blandningen undan med ett blad av tidning eller ett kaffefilter för en ränder glans .
Desinfektionsmedel

Bleach är ett vanligt desinfektionsmedel , men kan orsaka irritation på huden . Istället för att använda blekmedel , prova en mer naturlig inställning genom att blanda 3 matskedar av din favorit flytande tvål i 2 koppar varmt vatten , därefter tillsätta 20 till 30 droppar tea tree olja . Applicera lösningen direkt till handfat, badkar eller toaletter med en ren svamp , skölj noga . Borax och vinäger fungerar också bra som desinfektionsmedel . Blanda 2 tsk borax med 4 msk vinäger i en skål med 3 koppar hett vatten . Applicera blandningen till kök och badrum med en svamp och skölj väl . Denna blandning fungerar även som ett antibakteriellt medel . När du är klar med din städning kan du helt enkelt tvätta svampar i diskmaskinen för att desinficera dem för framtida bruk .

Golv

Det finns naturliga sätt att rengöra din golv , oavsett vilken typ av golv är i ditt hem . För linoleum eller vinyl , helt enkelt blanda 1 kopp vinäger i 1 liter varmt vatten och tillsätt några droppar babyolja . För svåra fläckar , lägga ¼ kopp borax . Mop golvet med den blandning som vanligt. För trägolv , blanda lika delar vegetabilisk olja och vinäger och gnugga blandningen in i träet . Målade träytor kan rengöras med ett enkelt recept på 1 tesked tvätt soda i en liter vatten . Tvätt soda - eller natriumkarbonat dekahydrat - är ett mineral som fungerar bra för fläckborttagning . För tegel -och stenytor , kommer 1 kopp ättika i en liter vatten göra susen . Tvätta tegel och sten med blandningen , skölj med rent vatten .
Oven Cleaner

Kommersiella ugnsrengöringsmedel kan producera ångor som kan irritera ögon och näsa , så en säkrare , mer naturligt sätt att rengöra ugnen kan vara tilltalande . I en skål , gör en tjock pasta med vatten och bakpulver . Applicera pastan på insidan av ugnen , och låt det sitta över natten . Nästa dag , sätta på dina städhandskaroch använda lite vinklad fett att skura insidan av ugnen med en trasa eller svamp . Skölj blandningen bort helt , och ugnen kommer att se ut så gott som ny . Addera

från:http://hem.98905.com/housekeeping/house-cleaning/1012086327.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.