Lime Ansamling på Granite Duschar

Även den kommersiella marknaden har massor av produkter för att snabbt eliminera irriterande lime uppbyggd, många av dem är inte säkra att använda på granit . Lime uppbyggd lämnar en ful fläck i dess spår som förringar den eleganta utseende och mjuk känsla för din granit dusch . Var försiktig när du rengör din dusch för att undvika skador . Lime Ansamling

Lime uppbyggd är en biprodukt av höga halter av lösta mineraler i din vattenförsörjning . Eftersom vattnet stänker utanför personen duscha och blandar med resterande tvål och smuts , når det dusch väggarna där den stannar . När det torkar , lämnar den bakom en vit film eller envisa avlagringar på din granit dusch .
Eliminera Ansamling

Envis lime uppbyggd kan inte bara torkas bort , och eftersom det är inte säkert att använda sura rengöringsmedel som skär genom det , kan ett rakblad vara ett mycket praktiskt verktyg . Använd handskar för att skydda händerna när du försiktigt skrapa bort kalk uppbyggd från din granit dusch . Blanda lika delar gnugga alkohol och destillerat vatten i en sprayflaska när hårda avlagringar av kalk har skrapats bort . Mätta granit med lösningen. Följ upp med en gummiskrapa för att ta bort överflödig vätska .
Förebyggande

Håll en gummiskrapa i närheten av din dusch , och gummiskrapa duschen efter varje användning . Vatten som har möjlighet att sitta på granit har en bättre chans att lämna in-och film bakom . Spraya dusch väggarna ner och rengör dem med alkohol -och vattenlösningen gång i veckan för att hålla duschen ren . Överväg att använda en avhärdare för att hjälpa till att stoppa lime uppbyggd .

Överväganden

Många kalkborttagningsmedelinnehåller kemikalier och syror som skadar granit , så undvik dessa produkter om de inte uttryckligen säga på etiketten att de är säkra att använda på granit . Produkter som innehåller syror kan etsa granit , och skurpulver såsom Comet och Bar Keepers vän är för slipmedel och kan lämna repor bakom . Blekmedel eller produkter som innehåller blekmedel bleknar färgen på granit och bör också undvikas . Förutom att undvika starka kemiska rengöringsmedel , använd endast mjuka och matta rengöringsmedel på granit för att undvika repor . Addera