# >> Hem Trädgård >  >> Housekeeping >> Städning >>

Den bästa metoden för att använda en våt /torrdammsugare för en matta

Dammsugare är utformade för att samla damm och smuts från inomhus mattor . Tyvärr , vätskespill är också möjliga , i synnerhet i ett hushåll med små barn . I detta fall behövs en våt /torrdammsugare . Det bästa sättet att använda en våt /torrdammsugare för att rengöra en matta är att följa alla säkerhetsföreskrifter som anges i tillverkarens instruktioner manual.Things du behöver
Fläckborttagnings
mattrengöringslösning

Visa fler Instruktioner
1

Ta bort alla föremål och möbler från den del av mattan som du vill rengöra med din våt /torrdammsugare . Detta kommer att eliminera risken för oavsiktligt väta något som inte är tänkt att bli blöt , samt ger dig utrymme för att se exakt vad du gör .
2

Squirt några fläckar på din matta med en fläck remover minst 15 minuter innan du är redo att börja rengöra mattan . Addera 3

Anslut våt /torr vakuum i närmaste jordat uttag .
4

Slå vakuumet genom att trycka på " on /off " byta . Se din bruksanvisning om du har problem med att hitta denna omkopplare .
5

Dammsug upp det torra röran först genom att trycka vakuumet framåt över ett avsnitt , och sedan föra den tillbaka ner över avsnittet . Upprepa gå i avsnitt tills hela området är rent .
6

Vrid våt /torr vakuum av och kassera den samlade smutsen .
7

Scrub det färgade området med en blandning av 1 qt . varmt vatten och 1 tsk . matta renare . Den våta /torra vakuum fungerar bäst när det är att ta bort dessa vätskor från mattan . Det gör inte ett bra jobb med att skrubba bort fläckar .
8

Fäst eventuella bilagor till den våt /torrdammsugare som behövs för att ta bort vätska i mattan . Varje våt /torrdammsugare är annorlunda , så du kommer att behöva rådfråga med din instruktionsbok . Vanligtvis måste ett annat filter används när man plockar upp vått material .
9

Vrid vakuum s " on /off " växla till läget. Tryck långsamt vakuum över vätskan i mattan medan du håller på sug -knappen . Detta drar vätskan in i vattentanken . Ta vakuumet tillbaka ner över området , och upprepa två eller tre gånger för att få all vätska ut . Om det färgade området är stor , kommer du att arbeta i sektioner som du gjorde med smuts och damm .
10

Vrid våt /torrdammsugare bort innan du kopplar bort den från det jordade uttaget .
Addera