Vilka är orsakerna till svinn i livsmedels Torkning

Torkning mat är en form av mat konservering ? ; Men i det här fallet , " bevarande " betyder inte att hålla maten ser exakt ut som den gjorde innan den torkades . Det innebär att maten håller längre , och för att göra det , måste du ta bort allt som kan leda till att maten att skämma bort i förtid . När du gör detta , dock kommer den resulterande bit mat vara mycket mindre än det var innan . Effekter

Torkning mat i grund och botten gör vad den säger - det tar ut så mycket som möjligt av det vatten som är normalt i livsmedel , lämnar torkad materia . Eftersom du har i princip tömt ut utrymmena inne i mat som normalt håller vatten , resten av matens bulkkontrakt. Därför torkad mat verkar skrumpna , som en växt som du inte har vattnat på ett tag .

Anledningar

Ta bort vattnet från livsmedel har ett annat syfte än att bara göra maten mer seg . Vatten är ett gästfritt medium för bakterier och svampar , och om du lämnar fukten i maten , du ger bakterier och svampar med en fin , näringsrik säng på vilken de kan växa . Detta gör att maten att skämma bort ganska snabbt och kraftigt skär ner på den tid du kan hålla det , besegra alla försök att lagra maten långsiktigt .

Fördelar

Förutom att hålla livsmedel säkra och göra det längre , låter den mindre storleken av torkade livsmedel du lagra mer av den och ta mer mat på resor . Om du verkligen pressas för lagringsutrymme kan du lagra ett paket här och ett paket där , i stället för att pressa all mat i kylskåpet eller frysen . Plus , när du är klar uttorkande och tätning av mat , dess kvalitet och säkerhet är inte beroende av en ständig ström av el för de närmaste åren . Så länge maten är ordentligt uttorkad och förseglade , det är ett bra komplement till din akuta leveranser .
Rehydrering

Medan blötläggning uttorkad mat inte kommer att återställa kritan eller den saftighet den hade när de är färska , kommer det att göra den torkade maten mjukare och skrymmande . Blötlägg bitar av mat i vatten eller lägga till dem i soppan och låt dem sitta i några minuter . Inte rehydrate mer än du behöver vid varje tidpunkt , men kommer så våt mat bara bli blöt och förstöra . Cornell University forskning säger att , om du lägger till torkad frukt till desserter , kan du oavsiktligt stoppa torkad frukt från att absorbera vätska om du lägger till socker innan den torkade frukten har blivit anbud . Addera