# >> Hem Trädgård >  >> Housekeeping >> Home Organizing >>

Hur man organiserar ett kylskåp för grönsaker

Organisera ditt kylskåp kan göra inklusive massor av friska grönsaker i din kost bekvämare och håller producerar fräsch längre . Att göra detta kräver att veta var och hur du lagrar grönsaker i ett kylskåp olika mikromiljöer , oavsett om att lagra olika typer av grönsaker som omfattas eller avslöjats och hur länge olika typer av grönsaker sista när lagrade correctly.Things du behöver
Sallad spinner ( tillval ) katalog Dish Handdukar
potatisskalare
Kniv
Plastpåsar
Plast eller glasbehållare lagring , några med lock
Visa fler Instruktioner
Divide grönsaker i tre kategorier
1

Separera dina grönsaker från dem som måste ätas inom några dagar och de som kommer att pågå under en vecka eller längre . De mest ömtåliga grönsaker är gröna bladgrönsaker, som sallad , grönkål och mangold . Lösa gröna bladgrönsaker, inklusive salladsblandningar, måste ätas inom två till tre dagar ; gröna bladgrönsaker som är fästa vid basen , till exempel en chef för sallat , sist upp till en vecka . Placera bladgrönsaker åt sidan i en hög .
2

Skapa en andra stapel som innehåller mjuka icke - bladgrönsaker och hårda rotfrukter . Gurkor , aubergine , sommar squash , gröna bönor, broccoli och andra något mjuka icke - bladgrönsaker varar en vecka eller längre om rätt förvaring . Hårda rotfrukter pågå så länge som en månad om den förvaras på rätt sätt . Addera 3

Bilda en tredje hög med grönsaker som du kommer att äta rå som snacks, aptitretare och sallader , till exempel morotsstavar och sallad . Tvätta och förbereda dessa objekt innan du förvarar dem i kylskåp . Tvätta bladgrönsaker och torka dem antingen i en salladsslunga eller genom att försiktigt rulla dem i en handduk . Skala och skiva morötterna i pinnar eller rundor . Tvätta selleri och skär den i stavar . Tvätta och skiva rädisor , eller lämna dem helt om de är små .

Lagra grönsaker
Korrekt
4

Store flesta grönsaker i den något fuktiga skarpare lådor i ditt kylskåp . Oöppnade grönsaker bör aldrig förvaras på de bästa hyllorna i ditt kylskåp . Miljön där är torr , som orsakar snabb vissnesjuka och förruttnelse . Om det inte är möjligt att förvara grönsaker i skarpare lådor , förvara dem täckta på baksidan av ditt kylskåp hyllor .
5

Sätt rotfrukter i lösa plastpåsar eller öppen plast eller glas förvaringskärl täckta med en fuktig handduk mot baksidan av skarpare lådor . Rotfrukter håller längre otvättad och torr innan lagring .
6

Placera aubergine , gurka och sommar squash upptäckts i de skarpare lådor framför rotfrukter . För längre förvaring , löst täcka dem med plastpåsar .
7

Store gröna bönor , broccoli och andra något mjuk men icke bladgrönsaker i plastpåsar eller öppna behållare täckta med en fuktig handduk framför , eller i en separat låda från , rotfrukter .
8

Placera bladgrönsaker i plastpåsar eller öppna behållare täckta med en fuktig handduk framför andra grönsaker i skarpare lådor. Dessa grönsaker måste användas först .
9

Put skivade och /eller skalade grönsaker som morötter , selleri och rädisor täckta med vatten i en plast-eller glasbehållare förseglade med lock på en av de övre hyllorna i kylskåpet . Addera