Skillnaden mellan paket och kartonger

paket och kartonger är typer av behållare som används för förpackning, transport och lagring . De finns i olika former, material och har olika funktioner . Paket, som också är känd som paket , är typer av behållare i första hand används för livsmedel eller som soppåsar . Kartonger , som vanligtvis är gjorda av papp , används till allt , från mat till transport-och lagringsbehållare. Material

Kartonger är i allmänhet gjorda av papp eller kartong , olika plaster och kompositmaterial . Det finns " livsmedelskvalitet " kartonger som har direktkontakt med livsmedel . Kartonger kan också vaxas eller belagda med polyeten för att hålla fukten ute , beroende på deras funktion . Paket kan vara gjorda av papp , plast, metall eller andra material. Metalliserade paket ger ljus och insektsbarriäreroch öka hållbarhet för torkade livsmedel . Syreabsorbator paket innehålla drivs järn dioxid som en aktiv ingrediens och förlänga hållbarheten av torra livsmedel för att förhindra tillväxt av mögel och eliminera behovet av tillsatser, såsom svaveldioxid. Torkmedels paket , som innehåller kalciumoxid eller kiselgel , absorbera fukt och fungera som ett torkmedel för pulverformiga livsmedel, såsom socker, mjöl och salt.

Typer

kartong behållare kan komma i många olika former , till exempel vikbara kartonger , aseptiska kartonger , som används för vätskor och är laminerade med folie , äggkartonger , och mjölk-och juicekartonger. Det finns många olika typer av paket , som vanligtvis används för enkel serverar objekt, inklusive cigaretter , ketchup och socker paket eller plastpåsar .

Användning

Kartonger i allmänhet används för lagring , frakt och förpackning mat och andra objekt, till exempel städning och skönhet leveranser . Paket används för förpackning av livsmedel och andra förnödenheter , såsom cigaretter , eller för sophantering .
Funktionalitet

Eftersom de är gjorda av tjockare och kraftigare material , kartonger verkar vara mer funktionell än paket , som vanligtvis är gjorda av tunnare material, såsom plast eller tunn kartong . Det är därför som kartonger i allmänhet används för att lagra och transportera skrymmande föremål . Addera