Så här testar känsligheten hos en rökdetektor

Vare sig i ditt hem eller på ditt företag regelbundet testa rökdetektorer känslighet bör vara en hög prioritet . Provning och kontroll krav på brandvarnare känslighet dikteras av NFPA ( National Fire Protection Association ) i National Fire Alarm Code NFPA 72. Testa hemanordningar är inte lika reglerad som testning för affärs rökdetektorer , så hänvisa till NFPA 72 för behöriga testmetoder är viktigt för optimalt resultat .
vad du behöver Omdömen Kalibrerad känslighetstesteteller annan behörig testutrustning
Step stege eller pall för att nå brandvarnaren ( tillval )
Vakuum med slang fastsättning
Instruktioner
1

Använd dammsugare för att rengöra runt brandvarnaren . Damm kan störa känslighet , så rena så mycket av den och runt detektorn som möjligt .
2

Använd en kalibrerad test för att kontrollera känslighet , helst ett test som godkänts för alla rökdetektorer . Dessa tester ger ofta en justerbar , stabil rök som skapas av en nebulisator . Den Gemini 501 - a är ett bra exempel på denna typ av test. Följ alltid tillverkarens anvisningar om de anger olika sätt .
3

Jämför läsningar av ditt test med riktlinjerna i din brandvarnare känslighet . Om de inte matchar , rengör detektorn och använda kalibrerad testutrustning för att testa igen . Om de fortfarande inte stämmer överens, kan det vara dags att byta ut brandvarnaren .
4

Torka bort alla rester ditt test kan ha skapat . Kvalitetstester Lägre kan lämna efter partiklar som kan skada detektorn eller göra det mer känsligt än det borde vara . Detta gör detektorn mer benägna att överaktiva larm .
5

Testa några andra larm i anläggningen eller livsrum . Känslighetstester bör ske inom ett år efter köpet av larmet och omväxlande år efteråt.