Om att installera rökdetektorer

National Fire Protection Association ( NFPA ) säger att korrekt installerade och underhållna brandvarnare spelar en viktig roll för att minska dödsfall och skador orsakade av bränder . Den NFPA uppskattar att 890 liv skulle kunna räddas varje år om alla hem hade arbetat brandlarm installeras . Rätt placering är viktig .
Del av en rökdetektor strategi är att ha universell hem skydd , enligt den amerikanska Fire Administration . Det innebär fler brandvarnare på varje nivå i hemmet såväl som varje rum . Köket

Köket bör vara högsta prioritet för att installera en rökdetektor . Köket är där du har en trolig chans för brand . En ugn av misstag kvar på eller något av misstag kvar på stovetop brännaren kan orsaka bränder . Att ha en brandvarnare här snabbt varnar för faran , och du kanske kan släcka den innan det blir utom kontroll .

Det pågår en debatt även inom brand professionella samhället om vilken typ av brandvarnare bör användas i köket. En värmedetektorska användas om du har " falsklarm " med en vanlig brandvarnare .
Sovrum

Du bör ha en brandvarnare installeras nära sovrum . Om sovrummen ligger i anslutning till varandra , har en i hallen mellan sovrummen . Om sovrummen inte är intill varandra och kanske på olika våningar , är en brandvarnare på varje dörr ett övervägande .
Vardagsrum

I vardagsrummet är en annan plats för en rökdetektor . Många apparater såsom tv , kabel-boxar och lampor är anslutna till många butiker . En överbelastning kan orsaka en oväntad elektrisk brand . Att ha en brandvarnare i vardagsrummetkommer snabbt väcka folk i huset så att de kan komma ut i säkerhet .
Home Office
p Det är en bra idé att ha en brandvarnare i ditt hemmakontor . Vanligtvis är detta en oanvänd sovrum. Datorer och skrivare är ofta kvar på , vilket kan leda till elektriska överbelastningar .
Trappor
p Om du bor i en planskild hus , är det en bra idé att ha en rök detektor vid toppen av trappan . Rök från en brand färdas upp . En brandvarnare längst ned i en trappa gör ingen nytta om branden är på övervåningen .
Fler tips

Kom ihåg att byta batterier i brandvarnaren minst en gång per år. De flesta människor gör det under sommartid som en påminnelse . Testa din brandvarnare var sjätte månad genom att trycka på testknappen på undersidan av de flesta brandvarnare .

Investerar även i hemmet brandsläckare , speciellt för köket . Inspektera dem att se till att de är fulladdade . Med dessa brandskyddssystemär ett bra sätt att skydda dig och din familj från oväntade hem bränder . Addera