Varför Cedar Wood Pop

? Cederträ är lätt att dela och har en underbar doft när du bränner . Det har dock dåliga bränna till kol egenskaper, så det avger endast en låg till medelstor mängd av värme, jämfört med andra träslag. Dessutom träet innehåller naturligtvis en hel del harts , en oljig substans som gör att den gnista och pop när du bränner . Vit ceder avger en måttlig mängd gnistor , och östra ceder och Western Red Cedar är ännu värre . Denna gnistbildning och popping är en brandrisk . Krydda

Grön trä innehåller mer harts eller SAP , än kryddat trä gör , så det är mer benägna att gnista och pop . Den innehåller också mycket mer vatten , vilket betyder att det inte producerar så mycket värme som trä som blivit ordentligt torkade . Låt träet torka i minst sex månader innan du bränner den på din kamin eller öppen spis . Trä torkar snabbare när det utsätts för luft . Stapla stockar i lösa högar från marken . Ett soligt läge hjälper träet torka ännu snabbare .
BTU

Trä värme mäts i British Thermal Units ( BTU ) . Oavsett vilken typ av trä du bränner , får du 7.000 BTU per kilo ved . Hur mycket bränsle finns från en specifik art beror på hur tätt det är och hur mycket fukt det innehåller . Skillnaden mellan ett lövträd som ek och en mjukare trä, såsom ceder, är dess densitet. Det finns fler pinnar i ett halvt kilo cederträ än det finns i ett halvt kilo ek , så att du bränner mer ceder än ek vid generering 7.000 BTU . High-density träslag som ek och hickory producera mer värme per sladd än mjukare träslag som ceder . Enligt University of Missouri Cooperative Extension , en sladd av röd ceder producerar cirka 18,9 BTU jämfört med 27 BTU för en sladd av vit ek . Dessutom hartset i cederträ gör trä rök , skapar gnistor och orsakar en tjärliknande substans som kallas kreosot för att bygga upp i skorstenen .
Kindling

du behöver inte oroa dig för kreosot uppbyggd när du använder cederträ som tändved , eftersom du bränner bara en liten mängd av pinnar , precis tillräckligt för att antända de större bitar av trä för din brand . Mjuka träslag gör bra tändved , eftersom deras lägre densitet får dem att värma upp snabbare . De höga halter av olja som finns i cederträ betyder att det är mycket brännbart , och så länge det är torrt , gör det bra fnöske.
Säkerhet

Även om det gör stor tändved , är cederträ inte det bästa valet för stockar på grund av dess benägenhet för gnistbildning . Om du bränner cederträ , se till att du använder en robust eldstad skärm . Installera en flamskyddad mattan runt vedspis , och placera inte lättantändliga föremål såsom gardiner , leksaker eller möbler i närheten . Installera en grind runt vedspis för att hålla barn och husdjur borta . Ha en brandsläckare i närheten . Har din skorsten inspekteras varje år , för att se till att du inte har kreosot uppbyggd . Addera