Home & Garden >> Hem Trädgård >> Home Safety >> Allmänt Hem Säkerhet >> Content

Min vedspis är överhettning

Förutom att skapa visuella intryck och göra rummen känns mysigt , är en vedspis praktiskt . Det är enkelt att använda , och sätta en önskad temperatur är relativt enkel . Överhettning är ett bekymmer för vedkaminer , men eftersom för mycket värme skapar risk för skorstensbrand . Termometer

Varje kamin bör ha en fungerande termometer installerat på sin kamin röret . Termometern är en viktig säkerhetsmekanism som gör det möjligt att övervaka temperaturen i kaminen noggrant . En kamin ska brinna vid en temperatur från 400 till 900 grader Fahrenheit , om inte annat anges av dess bruksanvisning. En intern temperatur på över 900 grader är osäker och medför risk för brand i kaminen röret . Om termometern är trasig , undvik att använda vedspisen tills du kan installera en ersättare termometer .
Kontroll

Även vedspisar finns i många stilar , de har alla ventiler som kan justeras för att styra brandtemperatur. Eftersom syre är nödvändigt för att en eld för att bränna , öppna ventilerna hjälper en brand växa eftersom det ger tillgång till mer syre . Övervaka kaminens termometer och justera kaminens ventiler i enlighet därmed . Öppna ventilerna för att elden temperatur 400-900 F och stäng ventilerna något när temperaturen når den rekommenderade maximala nivån .
Överhettning

Om vedspis temperatur överstiger 900 F , omedelbara åtgärder är nödvändiga för att sänka temperaturen . Stäng kaminens ventiler helt eftersom den resulterande syrebrist nå branden kommer att få den att dö snabbt . Undvik att ta extrema åtgärder såsom dumpning vatten på elden ; den snabba förändringen i temperatur kommer att skada kaminen.
Rengöring

hålla vedspis skorsten och rör ren är en viktig åtgärd för att förhindra överhettning . Om rören har en uppbyggnad av sot och kreosot , då värmen från kaminen inte kommer att kunna fly . En smutsig skorsten är också en brandrisk . Ring en licensierad skorsten renare att inspektera och rengöra din vedspis skorsten en gång per år . Utföra uppgiften själv är möjligt , men det är smutsigt och svårt . Addera

från:http://hem.98905.com/home-safety/general-home-safety/1012080928.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.