Vad orsakar insidan av en mikrovågsugn att knäcka ?

Mikrovågsugnar erbjuder ett bekvämt, snabbt sätt att laga en mängd olika livsmedel . Ibland dörren , väggar , tak , golv eller spinning platta inne i mikrovågsugn kommer att spricka . Detta kan innebära allvarliga risker för hälsa och skador på egendom i vissa fall . Dessa typer av sprickor orsakas ofta av felaktig användning eller felaktig hantering , även om vissa mikrovågorna bara dåligt gjort och mer benägna att skada . Vet orsakerna till sprickor inuti en mikrovågsugn för att undvika dem och se till att livslängden på din maskin . Missbruk

Felanvändning av en mikrovågsugn kan orsaka sprickor i det inre. Ett vanligt exempel på missbruk är matlagning icke - microwavable redskap , skålar , tallrikar och andra föremål . Placera aldrig objekt som innehåller metall eller är märkta som icke - microwavable i mikron ; detta kan leda till att botten på ugnen för att knäcka , enligt USDA Food och kontrollservice . Placera maten konsekvent i exakt mitt i mikrovågsugn kan med tiden orsaka spinnplattani ugnen att spricka . Även om dessa plattor är tillverkade av härdat glas , värma dem på samma ställe varje gång du lagar mat kan försvaga den molekylära strukturen av glaset . Placera alltid mat lite utanför centrum för att förhindra att detta händer .
Misskötsel

Misskötsel en mikrovågsugn kan också orsaka sprickor i inredningen . Mikrovågor är relativt stabil , men omild behandling under en flytt eller renovering kan skada inredningen . Den snurrande glasplattaär den mest sannolika delen att spricka på grund av misskötsel , men de andra delarna av inredningen kan drabbas också. Hantera alltid din mikrovågsugn försiktigt . Om du transporterar den i en flyttbil , placera den i en lämplig låda med bubbelplast för att undvika skador .

Faror

Vissa faror kan uppstå från en mikrovågsugn med en sprucken inre. Om dörren är sprucken , till exempel , kan skadliga mikrovågor fly under tillagningen . Detta kan orsaka brännskador och problem långsiktiga hälsa . Större sprickor i det inre av mikrovågsugnen kan också orsaka en elektrisk brand . Skadade mikrovågor brukar inte laga mat på rätt sätt , vilket innebär hälsorisker om du lagar kött och andra produkter som kräver grundlig matlagning .

Reparation

Vissa invändiga sprickor i mikrovågsugn kan repareras medan andra garanterar en fullständig ersättning av maskinen. En sprucken snurrplattakan oftast ersättas genom att ringa tillverkaren och begära eller köpa en ny telefon . Du kanske kan reparera sprickor i inredningen med hjälp av speciellt utformade tätningsmedel , men vara mycket försiktig med detta förfarande och rådfråga en professionell om du är osäker . Vissa material kan reagera dåligt med mikrovågor , presentera brand-och hälsorisker . Överväg att byta ut din skadade mikrovågsugn . Nya mikrovågor är tillgängliga för så lite som $ 100. Addera