Vilka kemikalier som används för att släcka skogsbränder

kan Skogsbränder bli katastrofala . De kan sprida sig snabbt och farligt genom stora områden . Brandmän arbetar hårt för att släcka dessa bränder , men , som de Thinkquest biblioteks påstår , " Det finns naturligtvis inga vattenposter i en skog , är det svårare att bekämpa skogsbränder . Tankbilar kan inte köras på grund av alla träd och bristen på vägar . träden , pensel , och bladen ger idealiskt bränsle för elden eftersom de är så brandfarligt . " Därför släcka skogsbränder är svårare än det verkar . Särskilda förfaranden ( och kemikalier ) är obligatoriska . Att sätta ut små bränder

Skogsbränder kan släckas med hjälp av speciella verktyg, bland annat en Pulaski ( en kombination yxa och hacka som används för att gräva en brand linje , ) smokejumpers ( brandmän som är specialiserade på att slåss stora bränderna ) och hotshots (små grupper av experter brandmän som arbetar i särskilt farliga situationer ) .
släcka en stor brand

Stora bränder kan släckas med hjälp av speciella kemikalier sjönk från helikoptrar att kväva lågorna . En av dessa är en rosa flamsäkra kemikalier som vanligen kallas " Sky Jello - O ", enligt Thinkquest Library . Sky Gelé består av 85 procent vatten , 10 procent gödsel , speciellt ammoniak fosfat -och sulfatjoner, och 5 procent andra material , enligt UCSB Science Line. Liksom andra flamskyddsmedel , det fungerar genom att stoppa kemiska reaktioner i elden .
Förebyggande
p Det finns några saker en person kan göra för att undvika skogsbränder , såsom släckning cigaretter ordentligt , undvika användning av öppen eld , med hjälp av grillar i säkra områden och rapportera någon form av brand som du ser så snart som möjligt , bland annat.
orsaker

Bränder kräver bränsle , syre och värme. I en skog , är bränslet lätt tillhandahålls av träd och löv . Syret är alltid där och värmen kan tillhandahållas av solen. Till exempel : en felplacerad glas-eller plastflaskakan överhettas med solljuset . När det är för varmt , det kan antända gräs, löv och buskar . Och innan du vet ordet av , är elden apreading hela skogen . Andra orsaker till skogsbränder inkluderar cigaretter , grillar, trash , brandfarliga vätskor och tändstickor . Addera