Värmeflöde Minskning av glasfiber isolering

glasfiber isolering egenskaper blockerar främst ledande värmeflöde , hur värmen färdas genom de material som används för att bygga ditt hem . Det hjälper också långsam konvektionsvärme flöde när du isolera din vind med rätt mängd och typ av isolering för din region . Mätningen av dess motståndsvärmeflödetär i sin R - värde . Glasfiberisoleringmed högre R-värden ger bättre motståndskraft mot värmeflödet , eftersom det är tätare . Medan glasfiber isolering minskar värmeflödet , men det gäller inte luftrörelser . Batt Manufacturing

Processen att göra glasfiber isolering är en egenutvecklad som startar med hjälp av återvunnet glas , sand , soda och andra element hålls hemlig av tillverkaren . Upphettades i en massiv ugn tills den når en viss temperatur och smält tillstånd , sedan går den in i en enhet sockervadd - typ som snurrar smält glas till fibrer. Fibrerna är lagda på en matta, där det behandlas med konserveringsmedel och stabilisatorer . Efter att ha flyttat till en annan ugn , är stöd fäst mattan för inför glasfiber . De isolerande egenskaperna hos glasfiber kommer från den inneslutna luften mellan glasfibrerna och inte själva fibrerna .

R-värden

glasfiber isolering av R- värden anger densiteten hos isoleringen och det utrymme som det passar. Standard två -för- fyra inramning accepterar R- 11 , R- 13 eller R- 15 isolering eftersom de alla i allmänhet är 3 1/2 inches tjock. Väggar byggda med större dubbar kan ta isolering med en högre R - värde såsom R - 19 eller R - 22 . R - 19 är 6 1/4 eller 6 1/2 inches tjock , medan R - 22 kommer i 6 1/2- och 7 1/2-tums tjocklekar beroende på tillverkare . Vindar kräver oftast minst R - 38 eller två R - 19 vadd ovanpå varandra , men den del av landet där du bor kan diktera högre R- värden, t.ex. R - 60 beroende på vädret . Glasfiber dimensioner varierar med R - värdet .
Installation

När du komprimerar glasfiber isolering i ett utrymme den inte är konstruerad för att passa , du kastar bort dina pengar . Komprimera glasfiber isolering förstör sin isoleringsförmåga eftersom du har pressas luften ut ur isoleringen . Knuffande mer isolering i utrymmet är inte svaret. För glasfiber isolering för att fungera korrekt , börja i toppen och försiktigt ställa in den plats som du arbetar ner vadden . Isolering som har inför kräver installation med papper eller folie inför insidan av rummet . Innan du installerar isolering , se till att den är dimensionerad för att passa dina behov och uppfyller kraven för att tillhandahålla en energieffektiv barriär till hemmet .
Vapor Diffusion Retarder

Eftersom isolering inte motstå luftflöde , när du lägger till en fuktspärr eller ångdiffusion retarder efter installation av isolering , kan du avsevärt påverka energieffektiviteteni ditt hem - till och med ett välisolerat ett. En diffusion retarder stoppar luft -och fuktrörelser. I samband med att lägga till en ångdiffusion retarder på utsidan av ditt hem innan du installerar sidospår , lägga en retarder till crawlspace väggar och under hem med en upphöjd stiftelse . Addera

Nästa artikel

No