Home & Garden >> Hem Trädgård >> Home Repair & Maintenance >> Vägg Reparationer >> Content

Paneler Vs . Gips

Valet mellan träpanel och gips är beroende av personlig stil , tid och pengar . Varje material har sina fördelar och nackdelar i jämförelse med den andra. Men i vissa fall gips och paneler innefattar ett komplementärt par snarare än separata och exklusiva alternativ. Att känna till fakta om gips och paneler kommer du att ge dig förtroende att göra rätt val för ditt hem eller projekt . Gips Fördelar

Gips börjat ersätta gips som väggbeklädnad i val efter 1930-talet , framför allt på grund av dess snabbare installation . Det är sammansättningen av torkad gips mineral och kristalliserad vatten ger Gips en anmärkningsvärd fördel i hemmet konstruktion : brandmotstånd . Enligt den " Ultimate Guide till Gips , " vatten utgör 21 procent av gips vikt och 50 procent av volymen . Således kan Gips hjälpa till att hålla en brand från att sprida sig .

Även gips i gips dämpar ljud effektivt , vilket gör det till ett bra val för tystare rum . Gips motstår även sprickbildning och kan repareras enkelt med patchning föreningar om skadade . Och dess pappersytan gör den kompatibel med flera ytor, såsom färg och tapeter .

Gips Nackdelar

mineral - vatten combo som gör Gips fördelaktig för också vissa nackdelar såsom tyngre vikt . Den " Ultimate Guide till Gips " konstaterar att en 4 - av - 8 fot panel halv tum tjock gips väger ungefär 54 pounds . Dessa paneler normalt levereras i buntar två ark . Så , av säkerhetsskäl , bör två personer hantera en bunt i taget .

Dessutom , om du inte investera extra tid till att måla eller täcka gips , det inte utgör ett mycket tilltalande utseende .
< br >
paneling Fördelar

Träpanel kan ge ett rum en färdig , naturligt utseende och en varm känsla . Det är lätt att klippa och trimma , vilket ger en proffsig finish. Två huvud paneler inkluderar plåt paneler och styrelse paneler , med möjlighet blad är billigare . Alternativet ombord paneler , noterar " Ultimate Guide to Home Repair & reparation, " erbjuder äkta trä toner och kompenserar för den högre kostnaden i både material och arbete .
Paneler Nackdelar

på grund av den större uppmärksamhet som behövs för kapning och putsning av trä , kan paneler ta längre tid och kosta mer än att installera Gips . Dessutom gör paneler inte fungerar som en ljudbarriärvägen Gips gör. Således , i en verkstad , montering träpanel kan producera en bullrig , även irriterande , atmosfären .

De mörkare färgerna i träet kan också ge en mer sluten - in , grottliknandekänsla jämfört med gips ljusreflekterande karaktär. Fortfarande , gipsskivor och träpanel ibland gå bra ihop . Ett samarbetsprojekt alternativet innebär installation av gipsskivor täckta med träpanel , således vinna fördelarna med båda . Addera

från:http://hem.98905.com/home-repair-maintenance/wall-repairs/1012079223.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.