Vad är det snabbaste sättet att växa mögel

? Mögel är klassificerad som en svamp , vilket är en helt annan typ av liv än växter och djur . Mögel behöver inte energi och luft för att trivas . Eftersom det inte kan röra sig och aktivt söka mat , har den anpassats för att överleva på nästan vad som helst , reproducera snabbt med miljarder sporer . Under lämpliga förhållanden - främst varm fuktig och mörk - mögel växer snabbt . Student experiment världen fortsätter över att visa detta fenomen . Du kan få mögel att växa snabbt i skapade förhållanden i en mängd olika sätt . Plastic Container

frukt , kakor och sallad växer mögel bra , men den obestridde kungen av mögel är bröd . Stick en brödskiva i rätt miljö och du bör ha en fin , frisk mögel trädgård inom några dagar . En metod är att försegla den i en genomskinlig plastbehållare. Placera behållaren i en varm , mörk plats och låta naturen ha sin gång . Inom en eller två dagar bör du se din mögel trädgård förfarande mycket väl .
Lufttät påse

En liknande metod för växande mögel skulle vara att glida en bit bröd i en lufttät påse . En fryspåse med två tätnings lås är bäst . Mycket som du skulle med en plastbehållare , ställer väskan i en miljö som är mogen för mögel : varm , mörk och fuktig . Återkom regelbundet . I naturen , bryter mögel ned döda saker som löv , växter och annat skräp genom att mata på materialet . Det kommer att göra samma sak med din skiva bröd .
Fukt

En kritisk aspekt att uppmuntra mögel att växa snabbt är att införa fukt i miljön . Det behöver inte vara en hel del fukt . En metod som fungerar bra är att hålla fingertopparna under vatten kran strax före försegling påsen eller plastbehållaremed brödet inuti . Torka fingrarna på brödet eller låt några droppar droppa på den och sedan försegla den och placera den på din valda plats . Med vilken metod du väljer är det viktigt att lämna brödet utsätts för utomhus för ungefär en halvtimme innan du stänger den. Detta gör att strö mögelsporer en chans att ackumuleras .

Överväganden

Ett intressant faktum att notera är att mögel är en vanlig källa till allergener och kan göra dig sjuk . Det är nog inte en bra idé att sticka näsan i behållaren eller påsen och andas djupt i slutet av mögel växer sessionen . Vare sig för en skola experiment eller din egen utbildning , du nu är utrustade med de verktyg och kunskaper för att växa en hälsosam samling av mögel med hjälp av något annat än enkla saker som du förmodligen redan har runt huset . Addera