Hagel Tak Skador

Hailstones är pellets av isen som ibland bildas under åskväder . Hagel kan variera i storlek ; de kan vara så små som ärtor, eller mindre, eller så stor som golfbollar , och ibland större än så. Även små stora hagel har potential att skada strukturer på påverkan . Effekter

Svår hagelskador kan innebära sprickor i trä tak bältros . På asfalt bältros , kan hagel orsaka allvarliga granulat förlust . I dessa fall , en del av ett tak , eller hela taket , kan behöva bytas ut efter stormen .

Överväganden

Om hagel är mindre , skador till taket kan vara lindriga . Mild skada kommer att visas som små indrag märken som bör försvinna med tiden och inte påverka livslängden på taket singel . I detta fall är skadan kosmetiska och är inte en orsak till oro.
Storlek

2009 San Angelo Standard - Times artikel förklarar att även om betydande skador brukar inte förekomma om inte en hagelkorn är minst lika stor som en golfboll , kan små hagel orsakar små exponeringar i bältros , som kan utvecklas till skador över tid .
Roof inspektion

för att korrekt bedöma hagelskador , är det nödvändigt att schemalägga en inspektion av en kvalificerad tak specialist . Många försäkringsbolag kommer inte att täcka kostnaderna för hagelskador utan en professionell tak inspektion .
Förebyggande

Det finns inget sådant som en helt hagel säkert tak , enligt till Roofhelp.com . Däremot kan individer investera i hagel - resistenta tak . De flesta tak delas betyg baserat på deras förmåga att klara av en hagelstorm . Addera