Vilka är farorna med att skotta snö ?

För de flesta av oss , skotta snö är bara en tillfällig syssla . Om vi gjorde detta manuellt arbete varje dag , skulle vi knappast vara sårbara för dess faror , men snöröjning är en abrupt intrång av hårt arbete och tuffa förhållanden som våra normala liv inte omfattar . Hoppa in i arbetet kan leda till en rad hälsoproblem , från smärta i nedre ryggen till mer allvarliga tillstånd som förfrysning och hjärtinfarkt . Temperatur

Dressing olämpligt för de väderförhållanden eller envist uthärda kylan i ett försök att snabbt avsluta arbetet kan vara ett stort problem . Förfrysning är möjligt i de värsta förhållanden , men hypotermi är mycket vanligare . Svett kan njuta varma kläder under arbetet och snabbt transportera bort kroppsvärme. Att ta pauser inomhus kan minska risken .

Ryggskador

Skotta tung snö motsvarar repetitiva tunga lyft . Felaktiga resultat teknik i onödig ländryggen påfrestning och kan orsaka smärtsamma , långvariga skador . Om du bara kan skjuta snön åt sidan , tryck istället hiss . I tyngre snöfall , kan rätt lyft förfaranden också tillämpas på snöskyfflingsmaskinen . Dra laddade spadblad mot dig innan du lyfter , och lyft med benen . Kasta snön bortsett från en stående position , inte när böjd över . Raka hanteras skyfflar kan vara billig , men böjda ergonomisk design sätter mindre stress på nedre delen av ryggen .
Trafik

alltid uppmärksam på din omgivning . Om du rengör snö från runt en bil parkerad på en gata i staden , får mötande förare inte ser dig så snabbt som de skulle i goda förhållanden . Bli först med att flytta och komma till en säker plats när fordon närmar sig . Kom ihåg att en förarens sikt kan delvis skymd och din reträtt kommer att bromsas av vädret . Att reagera för sent kan fånga dig i ett farligt läge .
Överansträngning
p Om du inte är vana vid tungt kroppsarbete , takten själv noggrant . Om ditt hjärta bultar och du är andfådd , det är en signal som du trycker för hårt . Sakta ner och ta täta pauser inomhus . En bra arbetstaktgör att du kan ha en konversation medan du arbetar . Om du kippar så hårt att du inte kan prata , du sätter ditt hjärt- systemet till en mycket stressad tillstånd som kan vara farliga om de underliggande hälsoproblem existerar . Kallt väder astma är en vanlig reaktion på dessa faktorer och kan snabbt lägga till befintliga spänningar .

Försiktighetsåtgärder

För dem som använder sunt förnuft , skotta snö är i allmänhet inte skadligt. Klä dig rätt för de förhållanden med lämpliga handskar , hatt och stövlar . Undvik att arbeta i det värsta vädret - stormen kommer att passera snart nog . Bär färgglada kläder för att göra dig synlig för förare . Ta regelbundna pauser inomhus . Beakta rätt lyftförfaranden. Framför allt takten själv . Om du inte kan säkert köra en mil i full fart , inte skotta en gångväg på den snabba takt , heller. Addera