# >> Hem Trädgård >  >> Home Repair & Maintenance >> VVS >>

Hur man skiljer Rusted Rördelar

Rördelar är små, runda metallbitar som kopplar rör eller slangar , så att delar av rör som ska sammanfogas . Ibland en rörkoppling måste tas bort för att reparera en läckande rör eller byta ett rör . Om beslagen har rostat , de är svårare att få bort. Eftersom de flesta rör hanterar vatten eller ånga , det finns en stor sannolikhet för rostbildning. Det finns några effektiva metoder för att separera rostiga rördelar .
Du behöver
pappershanddukMineral olja
Kommersiell smörjmedel
Hammer
2 rörtänger
Home Instruktioner
1

Klipp av flödet av vatten eller ånga ( eller vad flödar genom rören som du vill arbeta med ) .
2

Använd ett smörjmedel, såsom mineral olja till rörkopplingen och anslutningsröret , med användning av en pappershandduk. Smörjmedlet mjukar någon härdad rost på rören. För omfattande rost , använder steg 3 i stället .
3

Använd ett kommersiellt smörjmedel såsom Liquid Wrench , WD - 40 eller PB Blaster föreslår Mr Hardware webbplats . Spraya på en av dessa smörjmedel , och vänta några minuter .
4

Hit rörkoppling med en hammare eller en rörtång för att lossa den. Hit lite hårdare om rost är svårt.
5

Placera en rörtång på röret montering . Placera en andra rörtång på anslutningsröret . Flytta skiftnycklar i motsatta riktningar samtidigt föreslår På husets hemsida , för att ge hävstångseffekt för att bryta sig loss och separerar röret och beslaget .
6

För riktigt envis rostiga rördelar , tillämpa mer smörjmedel på röret och montering och vänta 15 till 20 minuter . Använd sedan de två rörtänger igen enligt beskrivningen i steg 5.