# >> Hem Trädgård >  >> Home Repair & Maintenance >> VVS >>

Vilka typer av badkar Liners är tillgängliga ?

Byta ett badkar kan vara dyra . Många baljor och omger är ett stycke , som kräver betydande rivning och ombyggnad för att installera en ersättare . Du kan spara tid och pengar genom att installera en liner över din befintliga badkar . Liners är formanpassad till ditt badkar , passar över den lätt och limmas på plats . De är oftast gjorda av akryl , men PVC och glasfiber finns också. Akryl Liners

Akryl liners är hållbara , funktionella och attraktiva . De installerar lätt , är lättskötta och finns i en mängd olika färger och utföranden . De är icke-poröst för att förhindra missfärgning och är korrosions - och reptålig . Enligt BathFixerInc.com , akryl liners är kapabla att hålla vattnet varmt upp till tre gånger längre än gjutjärnsbadkar.
PVC och glasfiber

PVC ( polyvinylklorid ) och glasfiber används för badkar liners , men är inte lika vanligt som akryl . PVC har en kort livslängd och anses vara mindre attraktiva än akryl . Glasfiber liners finns också. Gelén coat appliceras på glasfiber bryts ned snabbt och blir porös , vilket orsakar missfärgning och repor. PVC och glasfiber är billigare än akryl , men vissa installatörer känner att det är på grund av sin underlägsenhet .

Nackdelar med Liners

Även om de sparar tid och är kostnadseffektiva , finns det några nackdelar med att installera badkar liners . De flesta av de nackdelar uppstår dålig installation . En felaktig tätning mellan det befintliga badkaret och liner kan leda till läckage . Vatten blir fångade mellan den gamla badkar och fodret , vilket resulterar i mögel . Dessutom, om din liner inte passar ditt badkar perfekt , kan det spricka eller gå sönder . Liners varar inte för evigt och så småningom behöva bytas ut . Ta bort det gamla fodret från det befintliga badkaret kan skada badkaret .
Refinishing

Refinishing , även kallad " reglazing , " är en snabb process , vanligtvis tar bara några timmar . Kvalificerade tekniker reparera eventuella sprickor , hål eller stora bucklor , slipa ytan och sedan tillämpa en ny yta till badkaret . Nästan alla badkar yta kan lackeras , inklusive porslin , akryl , glasfiber och marmor . Även antika baljor kan lackeras . Refinishing kan också kosta mindre än att ha en liner installerad . Addera