# >> Hem Trädgård >  >> Home Repair & Maintenance >> VVS >>

Hur Gräv en grop för en avlopps Ejektor Pump

När du vill installera en VVS- armatur under nivån för husets huvud avlopp avlopp , måste du vidta åtgärder för att pumpa avloppsvatten upp och in i huvuddränerings . I nya bostadsbyggandet , lokala byggnormer kräver ofta antingen en nedgrävd avloppsledning och VVS " stubbar " för att installera en framtida källare badrum eller en sjunken avlopp grop . I en del äldre bostäder , men det är nödvändigt att gräva en grop för att installera en avlopps ejektorpump som maler fast och flytande avfall och överför den till de mest sewer.Things Du behöver
Sewer lyft hink
Betong borr
1 - tums bit
Pencil
Elektrisk jackhammer
Bultsax
Skyffel
Post - hål digger ( tillval ) katalog Sand
Sack - typ betongblandning
Flat betong spackel
Visa fler Instruktioner
1

Placera locket på avloppslyfthink på betonggolv där du vill installera avloppsinsprutningspumpenoch spår runt den med en blyertspenna . De vanligaste platserna för gropen är i ett grovkök eller i hörnet av ett nytt badrum , så länge gropen är nära huvudkloakledningen.
2

Rita en annan cirkel , 6 inches bredare än den första cirkeln . Detta är den konkreta snittlinjen . Addera 3

Montera en konkret borrmaskin med en 1 - tums bit och borra hål , ca 1/2 tum isär hela vägen runt det bredaste cirkeln . Dessa hål tjänar till att hålla betongen på utsidan av gropen från att bryta .
4

Bryt ut betongen med en elektrisk jackhammer inom kretsen av borrade hål .
5

sluta jackhammering när du träffar stål armeringsjärn som löper horisontellt genom betongen . Skär genom gallret med bultsax .
6

Fortsätt jackhammering och skära stålarmeringen tills du når jordlagret under betongen . Det kan vara allt från 3 till 8 inches , men ca 4 inches är standard .
7

Ta bort de trasiga bitar av betong från hålet och placera locket avloppet hissen , centrerad i hålet för visuell referens . Hålet du gräva bör vara ca 1 cm bredare än avloppslocketoch 2 inches djupare än höjden på kloakskopa.
8

Ta bort locket , och gräva med en spade eller posthole grävare för att ta bort marken till önskat djup och bredd.
9

Fyll botten 2 inches av gropen med sand och ställa in avlopps hiss hink ovanpå sanden. Sätt på locket på hinken , och lägga till eller ta bort lite sand från botten av gropen tills locket är i jämnhöjd med betonggolv .
10

Lägg sand runt sidorna av skopan , fyller hål upp till toppen av jorden , vilket är ca 4 inches under betonggolvet .
11

Blanda vatten och torka betongblandning i en stor plasthink eller en skottkärra enligt anvisningar på förpackningen . Fylla det återstående utrymmet runt avloppslyfthink med betong , med hjälp av en spackel för att jämna den våta betongen i plan med betonggolv och med toppen av skopluckan. Addera