Om Tile Reparationsfärg

epoxifärger är de enda färger som bör användas till renoverade kakel . Olje - baserade och andra traditionella färger kommer att lossna och flagna av de flesta plattor. Vid användning av icke-toxiska epoxifärger , måste ett primerskikt anbringas först för att verka som ett bindemedel och tätningsmedel för att hjälpa färgen bindning till kakel och försegla injekteringsbruk mot mögel och vattenskador. Nödvändiga Paint kvaliteter

Kakel är målade med en viss typ av färg som ger dem en glansig look och är smidig i handen . Eftersom plattorna är vanligen det kök eller badrum , måste färgen gör dem vattentäta också. Det måste också försegla injekteringsbruk mellan plattorna , som är den mest sårbara delen , med förbehåll för mögel och sprickor som kan absorbera vatten . När man målar kakel , måste färgen fylla i dessa sprickor , ger tillräckligt skydd för kakel och ge plattorna den förväntade utseende .
Oljebaserad

På grund av deras underhållsbehov, det finns många typer av färg som inte fungerar med kakel . Oljebaserade färger är vattenresistenta , men de är inte vattentäta , så att de inte bildar en ordentlig tätning . Efter torkning och används under en kort tid , kommer oljefärger börjar flagna under stress och lossnar. Vid tillämpning av kakel färg , måste plattorna vara ordentligt behandlas och målas med en speciell färg .
Epoxi

Det finns särskilda epoxifärger avsedda att måla kakel . Dessa färger används eftersom de är naturligt vattentäta (inte bara vattenbeständig ) och icke-toxiska , så att vattnet inte kommer att plocka upp eventuella giftiga material som kan absorberas in i huden. De är också självutjämnande , vilket innebär att de är lättare att tillämpa i släta , jämna rockar och naturligtvis få rida av bubblor . Dessa epoxifärger är oftast högblank och finns i många olika färger .
Förberedelser

Oavsett vilken typ av epoxifärg du använder , kakel måste först beredas genom användning av en primer. Denna primer är ett bindemedel , som hjälper färgen ansluta till ytan av plattan och skapar tätningen som skyddar plattan från vatten. Denna primer appliceras med en borste eller spray.

Målarverktyg

Normala målarpenslar är alltför grova för att användas som plattor färg. Lätta borstar, svamp rullar eller andra mjuka verktyg bör användas för att applicera epoxifärg . Många av dessa verktyg kommer med kakel målning kit . Vissa typer finns i sprayburkar . Ett andra skikt är vanligen tillämpas , efter att ha väntat flera timmar för första torka . Addera