Hur du skyddar dig under en orkan

Den stora majoriteten av människor som lever i " orkan gränd " kommer att stanna säkert under en orkan . Orkaner kan vara mördarstormar, och du måste veta vad man ska göra för att vara säker . Vi har nu gott om uppsägningstid när en orkan leds vårt sätt . Det är upp till oss att fatta ett välgrundat beslut om vad de ska göra. Instruktioner
Om du planerar att Evakuera
1

Utrym tidigt ! Evakueringar kan beställas av statliga eller lokala tjänstemän , eller du kan bo i en evakueringszonen. Ta reda på om du bor i en evakueringszonengenom att ringa din nödsituation länsförvaltningkontor . De flesta skador och dödsfall inträffar i områden som har beställts för att evakueras , men människor väljer att bo . Lyssna på din lokala nyheter för upp till den senaste informationen . Om du väljer att inte evakuera , kom ihåg att polis och räddnings inte kan nå dig tills stormen är över .
2

Bestäm var du ska gå . En lokalskydd bör vara din sista alternativet . De är trångt , varmt och inte alls privat . Du måste ta med egen försörjning . Det är särskilt svårt för små barn eller äldre personer i ett visst skydd . Om du är sjuk eller har speciella behov , måste du komma överens med din kommun för att transporteras till särskilda behov husrum . Husdjur accepteras inte på de flesta skyddsrum , så de också måste gå till en utsedd sällskapsdjur härbärge . Det är mycket lättare att bo med en vän , släkting eller vistas i ett Motell . Addera 3

Montera en nödutrymning kit . Inkludera viktiga dokument och foton , en lista med telefonnummer , larmkontakter och medicinsk information . Glöm inte försäkringar och bilder av ditt hem och innehåll . Packa kläder , mat , vatten , mediciner , toalettartiklar , spädbarn och barn behöver , sällskapsdjur behov och vad som helst som passar i din bil som du inte kan stå ut med att förlora . Glöm inte kartor, verktyg för din bil , mobiltelefon och en första hjälpen-kit . Packa i minst en veckas vistelse för alla
4

Fyll din bil med gas i god tid före avresan. Bensinstationer är sannolikt har långa köer och kan även vara av gas i sista minuten .
5

Få kontanter i god tid . Bankomater fungerar inte när strömmen går och de flesta butiker kan inte acceptera kredit-eller betalkort om strömmen är ute . De flesta transaktioner kommer att kräva pengar .
Om du planerar att stanna hemma
6

Stock upp på orkan leveranser . Ha minst en sju -dagars leverans . Köp icke ömtåliga livsmedel och mat i påsar . Inkludera proteiner , frukt och grönsaker . Köp mat som inte kräver extra matlagning och kan ätas kall om det behövs . Fylla på vatten , minst en liter per person och dag . Kom ihåg att lägga den viktiga manuella konservöppnare , köksredskap och kastruller och stekpannor . Glöm inte aluminiumfolie , pappershanddukar , soppåsar och engångsrengöringsdukar. Köp en hel del batterier till ficklampor och radioapparater . Gör upp en bra första hjälpen kit och fylla på rengöringsmedel , speciellt blekmedel , handskar och tunga soppåsar .
7

Hitta en " säker plats " i ditt hem , som är i centrum av ditt hem och borta från fönster . En stor garderob eller till och med på toaletten kan vara din utsedda säkra rum . Det är här du kommer härbärge medan orkanen gör landfall och kommer att stanna där tills stormen har passerat. Kom inte ut förrän alla faran är över . Stock ditt rum säkert med en batteridriven radio så att du kan lyssna på de lokala nyheterna och höra polisrapporter . Även aktie ficklampor , kuddar eller en liten madrass , vissa snacks och vatten och första hjälpen-kit . Det är en bra idé att ta med viktiga dokument i en vattentät påse . Glöm inte att ta med ditt husdjur i din trygga rum planer .
8

Förbered ditt hem med orkanen fönsterluckor eller plywood , trimma döda grenar och städa upp någon gård skräp . Flytta gården prydnader eller verktyg som kan bli flygande missiler . Flytta dina fordon till en skyddad plats eller garage .
9

Plan för strömavbrott och fylla på extra vatten att frysa . Använd detta vatten som is tills den smälter , och det kan sedan användas som dricksvatten. Fyll ditt badkar och utomhus soptunnorna med extra vatten . Fyll så många kannor vatten som möjligt , eftersom du aldrig kan ha för mycket .
10

Meddela vänner och släktingar till dina planer och vidta åtgärder för att kalla dem om möjligt efter stormen har passerat. Be dem att ha tålamod eftersom telefoner kommer sannolikt att störas ; ordna att ringa några dagar efter orkanen har passerat. Försök att ringa så fort som möjligt för att försäkra vänner och familj på din säkerhet . Addera