Kemikalier för att ta bort röklukt

Stanken av rökning är svårt att ta bort . Enligt passiv rökning Statistics , är arbetsplatsen eller hemmet den vanligaste platsen för exponering för passiv rökning . Rök lukt är orsak med cigaretter , brandskador eller bränd mat . Lukten tränger igenom alla områden i ditt hem . Vissa kemikalier är nödvändig för att avlägsna rök lukt eftersom vissa produkter som endast kommer att maskera lukten. Cyclodextrin

Cyclodextrin , en kemikalie tillverkad av en sockerliknandeämne , är effektiv på att absorbera lukt . Den kemiska föreningen är en luktbort hittats i luktminskandesprut kallas Febreeze . Ta bort lukten genom att spruta ner området med Febreeze att minska lukten av rök .
Aktivt kol

Aktivt kol , som också är känd som aktivt kol , fungerar bra som en deodorizer och en lukt Neutralizer . Molekyler är kvar av rök som leder till en kvardröjande rök lukt. Rök innehåller olika en kol förening som binder med rökpartiklar och ackumuleras på ytor . Enligt Absolute eld och översvämningar , är aktivt kol en naturlig lukt absorberande och absorberar rök lukt . Använd en vattenrenare som innehåller aktivt kol för att bli av med rök lukt .
Trinatriumfosfat

Trinatriumfosfat , även känd som TSP , är en stark rengöringsmedel för avlägsnande av röklukt . För att ta bort rök lukten , måste du sätta 1 msk . av TSP i 1 liter vatten . Använd TSP -lösning för att torka av objekt mättade med rök . Lösningen kommer att ta bort rök lukt från soffan och förbättra lukten .
Ammoniak

Ammoniak fungerar bra att deodorize och städa ett rum med en rök stank . Den nikotin och tjära från cigaretter fastnar på möbler , väggar och skåp . Rengöring av rummet med ammoniak kommer att skära igenom nikotin och tjära . Blanda 1 liter varmt vatten med 1 kopp ammoniak . Blöt en trasa med lösningen . Tvätta objektet från topp till botten med en rengöringstrasa . Om ammoniak kommer i kontakt med ögonen , kommer den att brinna , så bär skyddsglasögon . Addera