Vad betyder det när min Panna Rör gurgle

? Den mest troliga anledningen till att du hör irriterande gurgling i din pannrörenär att det finns luft instängd . Orsaken till buller kan förklaras av den elementära fysiken av pannor och rör som innehåller varmt vatten och en försiktighetstryckavlastningssystem. Det finns åtgärder du kan vidta för att eliminera gurglande och förhindra en upprepning . Symtom
p Om du hör gurglande i dina rör , kan det tyckas att vara placerad på ett ställe eller att flytta genom dina rör, bubblande och spottar tillsammans . Vad du hör är luft i rören .
Källa Air

Uppvärmt vatten expanderar och skapar tryck i ett slutet system . Om din panna och rör hade ingen möjlighet att ta emot trycket av expanderande varmvatten , skulle systemet blåsa ut . För att förhindra att detta inträffar , pannsystem har en tryckavlastningstanksom innehåller luft . Expanderande varmt vatten som kommer in i tanken komprimerar luften inne . Tanken har en ventil för att frigöra lufttrycket när tanken fylls med expanderande varmvatten, en potentiellt farlig situation. Om en del av denna luft kommer in dina rör , kommer det att göra ett gurglande ljud när den rör sig ofarligt genom systemet .
Behandling

luft är lättare än vatten; så om det läcker ut expansionskärlet , stiger det genom dina rör och samlar på höga punkter . Pannsystem har oftast en liten " däckventil" på höga platser där du kan " blöder " eller släpper luft tills varmt vatten , inte luft strömmar från ventilen . Om ditt system inte har dessa ventiler , måste du stänga av systemet , dränera vattnet och fylla på det .
Förebyggande

Installera luftavskiljaresom automatiskt blöder den luft från systemet eftersom den samlar in höga poäng . Om ingen luft tillåts samla in , kommer du inte höra gurglande . Addera