Gul Teflon Tape Vs . Rörgänga Förening

Rör för VVS och andra system som förmedlar vätska eller gas i hela hemmet brukar innehålla många raka eller vinklade delar , förenade genom olika anslutningar eller skarvar . Dessa fogar ansluta allmänhet med skruvgängorsom kallas Nationell rör kona (NPT) gängor . För alla NPT leder, American Society of Testing and Materials ( ASTM ) rekommenderar användning av en fogmassa , vilket kan ske i form av teflontejp , även kallad polytetrafluoretylen ( PTFE ) tejp , eller en vätska rörgänga förening . Gul teflontejp

Yellow Teflon tejp är en av flera sorter avsedda och godkända för användning i olika system och scenarier . Den gula färgen indikerar att tejpen är dubbel densitet och lämplig för användning tillsammans med gas rörsystem. Den vanligaste vita teflontejp är enda densitet och rekommenderas för allmän användning i rör 3/8 tum eller mindre . Byråkrati är trippel densitet och är lämplig för användning med rör 2 tum eller mindre , som i vattendistributionsledningar. Grön , oljefri band är mindre vanlig och används vanligen i vätelinjer .
Pipe Thread Förening

Rörgänga förening kommer också i många varianter , och du kan oftast hitta en lämplig förening att använda i stället för band i varje rör åtsittande ansökan . Även om du inte hittar rörpreparat särskild märkning som ett alternativ till gult teflontejp , kan du matcha en produkt till storleken och arten av rören du kommer att ansluta sig . Faktum är att många människor föredrar rörgänga förening till gul teflontejpför gasledningar , även om båda är effektiva .

Permanenta förband

Utöver kategori rör baserat på deras diameter och vad de bär ( om vatten , naturgas , eldningsoljaeller syre , till exempel) , många experter dela lederna i två kategorier : fasta och semipermanent . Som namnet antyder , är permanenta förband konstruerade för att hålla så länge som ett hem förblir stående . De finns vanligen i väsentliga hem system , installeras som en del av den ursprungliga konstruktionen och svåra att nå eller byta ut i efterhand . De flesta gasledningar anses semipermanent lederna , som är de viktigaste vattenledningar som leder in och ut ur ett hem .

Semipermanent Leder

semipermanent lederna är oftast mer tillgängliga och mindre kritiska än permanenta förband , eftersom de används i situationer där lederna kan behöva bytas ut någon gång när passagerare genomföra reparationer eller renoveringar . Exempel på semipermanent fogar inkluderar duschmunstycken och bad inventarier .
Välja en Tätningsmedel

Samtidigt som det är viktigt att välja ett tätningsmedel som godkänts för en given uppgift , oavsett om du väljer teflonband eller rörgänga förening är i första hand en fråga om preferens . Vissa användare luta mot tejp för semipermanent leder, eftersom den inte hårdnar vägen gäng förening kan, vilket gör utbyte lättare på vägen . Men trots att många gasledning lederna är permanenta , är gul teflonband ett bra val och är godkända för användning i många gassystem .
Ansökan

tillämpa gul teflonband eller rörgänga förening är en enkel process , och varje produkt som du köper bör ha steg-för - steg-instruktioner för användning . Med teflontejp , är nyckeln till att linda tejp runt gängorna på minst tre gånger och arbeta i riktning mot gängorna , vilket säkerställer bandet kommer inte sönder eller glider av när du ansluter rören . Med rörgänga förening , som du vill belägga trådarna ordentligt och jämnt , men lämna en tråd eller två torr i slutet av röret för att undvika att få föreningen inne i rörledningen själv . Addera