Gummi Plattor för stötdämpning Golv

Gummi plattor är en gemensam långvariga, mångsidiga alternativ till sand , grus eller flis för att ge stötdämpning i spela strukturer , men de kan också användas inomhus som golv . Skivorna finns i en mängd olika färger och stilar och varierar i pris från under $ 2 per kvadratmeter till över $ 15 per kvadratmeter , och med oktober 2011. Stötdämpning

Alla gummiplattorabsorberar stötar och ge en cushiony , bekväm golvmaterial , men nivån på stötdämpning beror på tjockleken på plattorna . Plattor konstruerade för lekplatser, till exempel, kan vara över 4 inches tjock för att ge skydd mot fall så höga som 8 meter från marken . Plattor avsedda för bostäder , garage eller kommersiella webbplatser är vanligtvis under 1 tum tjock . Dessa plattor är avsedda att öka promenader och stående komfort , men inte förhindra skada i händelse av ett fall från en upphöjd yta .

Installation

Gummiplattor är enkla att installera, oavsett installationsteknik . Vissa plattor har samverkande bitar som passar ihop som ett pussel och kan enkelt demonteras vid behov. Andra kräver användning av ett bindemedel. En tredje typ av kakel har ett skal och piska självhäftande baksida för enkel , men permanent installation . På grund av sin tjocklek , inte gummiplattorsom inte kräver ett underlag , men kan läggas direkt över plywood eller cement .
Använder

Gummiplattor används ofta på gym , på lekplatser eller i dagis anläggningar där stötdämpning behövs av säkerhetsskäl . De kan också hittas i sjukhus, kontorsbyggnader , garage och storkök där arbetstagarna tillbringar många timmar på fötterna . De flesta gummiplattorhar en industriell look , vilket gör dem mindre tilltalande i en hemmiljö , även om några finns med en trä - korn yta eller ett rutmönster . Om du gillar de positiva inslagen i gummiplattor, men är missnöjda med sitt utseende , anser kork golv , som har liknande stötabsorberandeegenskaper , men har ett mer naturligt trä look .
Vård

att ta hand om gummi kakel golv , helt enkelt Dammsug eller sopa golvet varje vecka . Mop efter behov med en lätt fuktad mopp och ett milt , allrengöringsmedel med ett neutralt pH-värde . Vissa gummi klinkergolv kräver tillfällig vaxning ; andra bör inte vaxas . Rådfråga tillverkaren innan vaxning en gummiklinkergolv. Addera