Hur man använder en sump pump

Om du bor i ett hem som är utsatta för översvämmade källare , behöver du en sump pump . En sump pump är en enkel enhet som drar vatten genom inlopp och utestänger vattnet genom en slang från ditt hem . . Installera och säkerställa en korrekt funktion hos en sump pump kan spara dig tusentals dollar i reparations- och utbyteskostnader Home Instruktioner
1

Förstå att det finns två typer av sumpen pumpar : dränkbar och piedestal . Dränk sumpen pumpar har motorer som tål att vara nedsänkt i vatten . Piedestal sumpen pumpar har motorer som inte är avsedda att tåla under vattenytan . Sockeln sump pumpmotorn är placerad utanför sumpen gropen för att skydda den från att bli blöt .
2

Välj en sump pump som är lämplig för den volym vatten och långt du måste flytta vattnet . Sumpen pumpar finns i en mängd olika motorstyrkor , men det vanligaste som används av husägare varierar från 0,33 hk till 0,50 hk . Ju högre hästkrafter , desto högre volym flyttas och ju längre bort vattnet kan släppas .
3

Placera din sump pump i sumpgrop. Anslut en slang till din sump pump så att den leder bort vattnet från området utsatt för översvämningar. Kontrollera dina sump bestämmelser pump för att vara säker på att din urladdningsvägenär säkert och lagligt .
4

Supply ström till din sump pump . Om den är elektrisk , koppla in den till ett jordat uttag . Om den är batteridriven , vara säker på att ditt batteri källa laddas hela tiden.
5

Testa din sump pump för att se till att omkopplaren float fungerar . Sumpen pumpar , oavsett dränk eller piedestal , aktiveras när vattennivån är tillräckligt hög för att utlösa brytaren flyta. Med din sump pump påslagen , fylla din sump grop med vatten för att vara säker på att sumpen slås på vid behov .
6

Kontrollera att din sump pump är i gott skick på en regelbunden basis . Testa switch float och kontrollera både sumpen pumpinloppet ( s) och utlopp ( s) för att se till att det inte finns några pluggar . Rengör eventuellt skräp ur din sump pit regelbundet , och blöda varje tryckluft som kan fastna mellan pumpen och backventilen .