Hur att kontrollera mögel i ditt hem

De flesta mögel utgör inget hot mot människor. Enligt Centers for Disease Control and Prevention , mögelsporer finns överallt . Faktum är miraklet antibiotika av 20-talet , penicillin , är en form derivat . Dock kan vissa mögel producerar hösnuva liknande allergiska reaktioner och eksem . Tillväxten kan vara ful och illaluktande . Eftersom mögel är en viktig agent för förfall , kommer det att äta bort allt som den växer på . Men ta hjärta , finns det flera saker du kan göra för att kontrollera mögel i ditt hem . Home Instruktioner
1

Identifiera att du har ett mögel problem . En unken lukt är bra indikator . Du kan ofta se koncentrationen av sporer som visas som kluster av små svarta specifikationer . Vita organiska ämnen är en aning också. Titta längs ytor där varm fuktig luft kan kondensera på en kall yttervägg . Kök , badrum och tvättstugor är bra ställen att söka efter mögel . Undvik heltäckningsmattor dessa områden .
2

Styr ditt hem luftfuktighet på mellan 40 och 60 procent . Mögelsporer behöver fukt för att börja växa . En läckande tak , sipprar källare eller totalt hög fuktighet är perfekta miljöer för föröknings formar . Om sporerna sätta sig på trä, tapeter , takplatta , matta , ekologisk isolering eller torr vägg , kan bara ett spår av vatten orsakar sporer att växa. Stoppa alla vattenläckor. Reparations tak, VVS och sprickor i väggen . Öka luftcirkulationen särskilt längs ytterväggar genom att flytta stora objekt som köksskåp några inches bort. Om dina mattor skulle bli blöt , rent och torka dem omgående .
3

öka spridningen av luften i ditt hem genom att installera frånluftsfläktar i badrum, kök , tvättstugor och vindar . Isolering kommer att begränsa möjligheterna för kondens som varma inomhusluften möter kall uteluft .
4

Om du hittar ett stort problem med mögel , kan du ringa en professionell för att städa upp , men om du måste göra det själv vidta åtgärder för att säkerställa att du inte förvärrar problemet genom att röra upp mögelsporer . Så mycket som möjligt , täta det drabbade området från resten av ditt hem , som omfattar ledningar och öppna ett fönster för att låta frisk luft cirkulera . Var noga med att bära en OSHA ( Occupational Safety & amp; Health Administration ) godkända partikelmaskså att du inte andas in sporer . Skyddsglasögon och handskar rekommenderas . Om dina möbler är illa skadad , vara beredd att slänga den.
5

De flesta lakan, handdukar och liknande kan räddas enbart genom att köra dem genom tvätten med boratbaseradetvättmedel och blekmedel . Om den drabbade materialet är genomträngligt men ej lätt tvättbara - som en madrass - du bör överväga att kasta den. Var noga med att väskan upp noga innan du kastar bort det för att undvika att sprida sporer .
6

Scrub alla drabbade ytor med ett milt rengöringsmedel , till exempel tvätt tvål . Gå sedan över ytorna med en lösning av blekmedel i varmt vatten i en 1 : 8 förhållande. Gör detta upp till 3 gånger , väntar 20 minuter mellan program. Applicera slutligen en boratbaseradetvättmedel och låt det sitta . Material med en porös yta kan behöva kasseras .