Hur man fixar en översvämmad källare

.

Att hantera en översvämmad källare på grund av stormar eller röranslut skurar är en svår uppgift som innebär att ta bort vattnet , uttorkning golv , väggar och tillhörigheter , samt fastställande av vattenskador
Saker du behöver Omdömen Elektrisk pump
Sprayflaska
Bleach
Industri - size fan
Instruktioner
1

Fix källan till översvämningar . Det är viktigt att stoppa översvämningar så snabbt som möjligt för att minimera skadan . Om översvämningen har orsakats av en explosion pipa , stänga av vattnet vid huvudventilen . Om vattnet beror på miljö översvämningar , kan du behöva vänta tills floodwatersna avta .
2

Pumpa vatten från källaren . Nästa steg är att få vattnet i källaren ut så snabbt som möjligt. Många järnaffärer hyra vattenpumpar . Se till att pumpens motor är kraftfull nog att hantera volymen vatten i källaren . Rikta vattnet bort från huset så att det inte kan tränga tillbaka in i källaren.
3

Ta bort allt från källaren. Allt måste tas från källaren och torkade ut , inklusive böcker , leksaker och möbler . Alla leksaker bör noggrant torkas och sedan tvättas med blekmedel för att bli av med alla bakterier från vattnet .
4

Dra upp mattor och kasta. Mattor , särskilt de med underlag , inte överlever översvämningar väl och kan hysa bakterier och svamp under torkning . Det är bäst att göra sig av med all källaren mattor .
5

Tvätta alla svämmade ytor med blekmedel . Väggar och golv i källaren bör tvättas i en svag klorlösning för att förstöra alla bakterier som levde i vattnet . Skölj alla ytor med varmt vatten efter tvätt .
6

Sätt på fläkten och låt källaren torka ut . Stora industrifläktarkan också hyras på järnhandeln . Placera fläkten i dörren till källaren och rikta den utåt så att den fuktiga luften sugs ut ur källaren . Det kan ta upp till ett par dagar för att torka källaren . När torr , nytt golv kan läggas och allt som inte var permanent vattenskadadekan gå tillbaka in i källaren .