Hur bli av mögel från träytor

Hitta träytor täckta med mögel är en husägare mardröm . Oavsett om det är en källare tak som visar effekterna av en särskilt fuktig våren eller en antik armoire som skadades i en översvämning , kan den distinkta lukten av mögel gör du bokstavligen och bildligt sjuk . Den goda nyheten är att mögel oftast kan tvättas bort trä , så länge det inte har varit på träet tillräckligt länge för att äta bort på dess strukturella integrity.Things du behöver
Ansiktsmask
Gummihandskar
vatten
Soap
skurborstar eller Scotch - Brite kuddar
Handdukar
Bleach
Visa fler Instruktioner
1

åtgärda eventuella fuktproblem före rengöring träet. Om det grundläggande problemet inte har lösts , kommer träet bara möglar igen .
2

Öppna fönster om möjligt se till att din arbetsplats är väl ventilerad . Om mögel problemet är allvarligt och utbrett sätta på en ansiktsmask .

3

Don gummihandskar och skrubba ytan bort mögel med varmt tvålvatten . Det är viktigt att ta bort så mycket av formen som möjligt , inte bara döda den med blekmedel . Skurborstar eller Scotch - Brite kuddar är effektivare än tvättlappar , men vara noga med att inte skrubba målgång utanför träet .
4

Skölj träet ordentligt med rent vatten och torka den väl .

5

Blanda nio delar vatten med en del blekmedel och tillämpa den direkt på träet . Låt lösningen kvar på träet i minst tolv timmar innan du sköljer bort det . Addera