Installera Sandsäckar

Sandsäckar kan vara användbar i många tillämpningar , men de är ett särskilt bra alternativ för att skapa en barriär för att hålla tillbaka strömmande vatten . Sand , silt och lera är alla filler alternativ , men sanden är lättast att arbeta med . När staplas på rätt sätt , kan en sandsäck barriär förhindrar dyra skador på mark och viktiga strukturer . Även om installationen är arbetskrävande , med flera medhjälpare och ett stort utbud av sandsäckar kan du skapa en temporär barriär ganska snabbt det kan senare enkelt dismantled.Things du behöver
sand , silt eller lera fylla
Spade
6 - mil polyethelene plastfolie
Visa fler Instruktioner
Förberedelser
1

beräkna höjden för din barriär ; Det bör vara minst 1 cm längre än den förväntade slutliga vattenhöjd
2

Beräkna bredden för barriär . ; Det bör vara minst dubbelt så bred som den är hög. Addera 3

Välj en plats för den barriär som ger en god bindning mellan barriären och marken . Ta vad som helst , till exempel grenar och stenar , stör det med detta band innan byggandet .
Installation
4

Placera bottenskiktet av sandsäckar på längden och parallellt med flödet vatten. Överlappning av den fyllda delen av varje nytt sandsäck på den ofyllda änden av det tidigare sandsäck . Placera bundna slutet av varje sandsäck vänd nedströms . Placera följande rader så att lederna i föregående rader är i linje med de centra för påsarna i nästa rad .
5

Gå över varje lager av sandsäckar för att komprimera fyllningen , stärka och stabilisera barriären samtidigt skapa tätningar mellan lederna och lager .
6

Stapla sandsäckar i en pyramid form om barriären är mer än 1 fot hög för att hjälpa till att stabilisera barriären mot kraften från strömmande vatten .

7

Position kluster av sandsäckar var 5 meter längs längden på barriären för att hjälpa till att stabilisera den mot kraften från strömmande vatten .
8

Sprid en 1 - tums - djup , 1 fot bred lager av fyllning längs bottenlagret av barriären på vattensidan , med hjälp av en spade .
9

Lay plastfolie löst över toppen av barriären , som sträcker sig ner över den sida som vetter mot vattnet och en fot bortom den nedre kanten på skiktet av fyllning . Överlappning ytterligare plastark med minst 3 meter , arbeta nedströms , med överlapp vänd uppströms för att förhindra att vatten rinner under plasten och orsaka skador .
10

Lägg en rad med sandsäckar på plåtände för att hålla ner där den ligger på fyllningen längs vattnet sidan av barriären . Placera en horisontell rad av sandsäckar på arkmaterialet längs toppen av barriären för att hålla den på plats . Addera