Hur till rensa upp vattenskador i ett hem

Förutom naturkatastrofer som orkaner och översvämningar , kan vattenskador orsakas av översvämningar på grund av trasiga rör eller andra VVS missöden . Om avloppsförorenat vatten har kommit in i huset , bör poster kasseras på grund av hälsoskäl . Om skadan orsakats av rent vatten , kan en del husgeråd sparas när de rengörs och desinficeras . Rensning ska ske inom 48 timmar för att avskräcka tillväxt av mögel och mjöldagg . Detta är vad du behöver
Avfuktare
Bärbara fläktar
Skyddshandskar
Våt - torr vakuum
Tvättmedel
Klor blekmedel
Kommersiell desinfektionsmedel
Visa fler Instruktioner

1

Maximera luftflöde och cirkulation genom öppningsbara fönster , om vädret är torrt , och inrätta avfuktare eller fläktar .
2

Använd en våt - torr dammsugare för att extrahera så mycket vatten som möjligt från mattor. Häng upp dem utomhus i direkt solljus , om möjligt . Kasta matta stoppning . Om mattor inte kan tas utanför , använd bärbara fläktar för att påskynda torkningen. Addera 3

Skrubba hårt golv ytor såsom kakel och lövträ med vatten och diskmedel eller ett kommersiellt desinfektionsmedel .

4

Kasta böcker och tidningar om de är värdefulla . Placera värdefulla böcker och papper i en frostfri frys . Foto viktiga papper innan kassering .
5

Vakuum så mycket vatten som möjligt från stoppade möbler , och använda fläktar för att påskynda torkningen . Om möblerna är ordentligt mättat , konsultera en professionell . Släng madrasser .
6

Tvätta något av tyg som kläder , sängkläder och draperier enligt tillverkarens anvisningar .
7

Rena hårda , icke-porösa husgeråd sådana som leksaker och rätter med diskmedel och varmt vatten . Desinficera med en lösning gjord av 1 kopp blekmedel och 5 liter vatten .
8

Koka metallföremål som grytor , kastruller och bestick i vanligt vatten i 10 minuter . Låt dem lufttorka istället för torkning med en handduk .
9

Konsultera en professionell om elektronik skadas av översvämningar , eller slänga och ersätta dem . Koppla inte in dem i. Om elektronik är inkopplade när översvämningarna inträffade , stäng av strömmen vid huvudkällan innan du kopplar dem . Addera