Hur man gör Stödmurar i betong Väskor

Stödmurar är byggda för att hålla tillbaka jord och andra typer av smuts . De finns på många ställen . Du kommer att hitta stödmurar byggda runt trappor eller på motorvägen där det finns berg . Stödmurar används i trädgårdar eller gårdar för att skapa olika nivåer eller runt basen av ett hem för att förhindra att marken under grunden från att erodera och glida iväg . Det finns kvarter stödmurar , stenmuraroch hällde betong stödmurar , men dessa kan vara ganska komplicerad och dyr . En enkel kostnadseffektiv sätt att göra en stödmur är att stapla 60 -lb . konkreta påsar. Med tiden påsarna kommer att brytas ned och du kommer att ha ett elegant och permanent stödmur . Saker du behöver
60 - lb . säckar med betong .
Spade
Traktor ( tillval ) katalog Slang
Visa fler Instruktioner
1

Nivå marken där du vill bygga din stödmur med din spade . Om du är utjämning ett mycket stort område eller en extremt ojämn yta , kan du behöva använda en traktor .
2

Lägg den första nivån av konkreta påsar ut där väggen kommer att byggas upp .

3

Stapla den andra nivån av konkreta påsar på den första nivån . Stagger den andra nivån påsar över påsarna på första nivån . Gör detta genom att placera i mitten av den andra nivån påse över klyftan mellan två påsar under det på den första nivån . Shift påsarna tillbaka ca 1/2 till 1 tum mot kullen som du bygger muren runt för att ge väggen extra styrka .
4

Upprepa stapling process som beskrivs i steg 2 tills du har staplat fem nivåer av konkreta påsar.
5

Spray betong påsar med vatten tills de är helt våt.
6

Låt påsarna torka under 24 till 48 timmar .
Addera