Hur man byter Elmotor Kullager

Elektriska motorlager möjliggör armaturen inne i motorhöljetatt rotera smidigt . Eftersom lagren är ständigt i kontakt med armaturen spindeln de behöver byta ut varje så ofta . Elektriska motorlager är billiga , men att få någon att byta ut dem till dig ökar kostnaderna avsevärt . Om du har en grundläggande verktygslåda , kan du hålla nere kostnaderna genom att ersätta de elektriska motorlager yourself.Things Du behöver
Skruvmejsel
Wrench
torr trasa
Motorolja

Visa fler Instruktioner
1

Se till att elmotorn kopplas bort från strömförsörjningeninnan du byter ut lagren . Leta reda på skruvar runt kanten på motorn som håller de två halvorna av höljet tillsammans . Räkna med att hitta fyra eller sex skruvar .
2

Ta bort de skruvar eller bultar med hjälp av en skruvmejsel eller skiftnyckel . Sätt skruvar eller bultar någonstans säkert . Addera 3

Använd en platt skruvmejsel och försiktigt bända de två halvorna av motorhöljetisär . Lyft av den övre delen av motorhöljet och lägg den bredvid den nedre halvan . Du kan inte separera de två halvorna helt , eftersom det finns interna ledningar som förbinder halvorna .
4

Håll ena änden av ankaret med en hand och hålla den andra änden med den andra handen . Lyft armaturen direkt uppåt och lägg den åt sidan . Ankaret är den centrala spindeln , som har trådlindning runt den centrala delen. När du lyfter ankaret uppåt , räkna med borstarna som berör kommutatorn på framsidan av armaturen till våren tillsammans .
5

Leta lagren på framsidan och baksidan av de två halvorna av motorhuset . Det finns totalt fyra lager . Använd en liten platt skruvmejsel och försiktigt bända ut lagren . Var försiktig så att du inte repar det område där de sitter .
6

Torka ärmarna där lagren passar med en ren torr trasa . Rub hylsorna med hjälp av en liten mängd av motorolja. Torka bort eventuellt överskott . Oljan gör det lättare att montera de nya lagren .
7

Sätt de nya lagren i ärmarna på motorhuset. Tryck försiktigt dem på plats tills de sitter tätt .
8

Tryck de två motorborstarisär . Använd dina fingrar för att göra detta och sedan ersätta armaturen på den nedre halvan av motorhuset . När ankaret sitter på lagren , släpper borstarna så att de ansluter med kommutatorn .
9

Rotera ankaret runt försiktigt så det sängar i de lägre penslar . Ersätt den övre halvan av motorhuset . Byt ut skruvar och dra åt dem . Rotera armaturen flera gånger med hjälp av fingrarna . Det bäddar i alla borstarna . Anslut elförsörjningen . Slå på elmotorn . Addera