Hur Klipp Akustiska plattor

En noggrann utformning av en akustisk kakel tak lämnar även stora plattor eller styckningsdelar av kakel längs varje vägg . Tak armaturer , såsom ljus eller takfläktar , behöver fyrkantiga eller runda hål skärs i enskilda plattor . Tillverkare av akustiska takplattor göra paneler med många olika mönster , texturer och i flera olika storlekar . Vissa akustiska takplattor passar i en aluminium upphängd rutnät , och andra takplattor lim eller häftklammer till gips tak . Alla typer av akustiska takplattor använda samma skär method.Things Du behöver
Måttband
Penna
Framing kvadrat
Brukskniv
Fintandad Gips såg
Visa fler Instruktioner
1

mäta längden behövs för varje akustisk kakel bitar, med hjälp av ett måttband . Om snitten är belägna mellan en full bricka och en vägg , mät från den fullständiga kakel kant mot väggen. Om du skapar ett snitt för en tak fixtur , mät från kanten av de två intilliggande fulla brickor till fixturen .
2

Överför måtten till en akustisk takplatta ansikte , med hjälp av en penna för att göra mätningar märken på brickan . Rita snittet kontur på den akustiska plattor ansikte , med de måtten varumärkena som en placering guide och en vinkelhake som en linjal . Addera 3

Betyg blyertslinjen på den akustiska kakel , med hjälp av en brukskniv för att skära igenom designen på kakel ansikte . Om att göra raka snitt för brickor runt taket gräns , fortsätter att köra brukskniv över den perforerade linjen tills kniven bladet skär helt genom akustiska kakel .
4

Skär cirkeln eller vinklade snitt för taket fixtur, om det behövs. Placera en fin tand Gips sågens klinga på den perforerade linjen . Tryck sågens klinga genom kakel . Gör snitt i den akustiska plattor på sågens ner stroke . Släpp sågklingan s tryck mot brickan på bladets upstroke . Cutting akustisk kakel på upstroke ofta marker kakel yta .
5

Test passa varje skär och trimma efter behov , med hjälp av fintandad såg att de skurna justeringar.