Home & Garden >> Hem Trädgård >> Home Repair & Maintenance >> snickeri >> Content

Skillnaden mellan trä skärverktyg amp; Träsnideri verktyg

Att arbeta med trä innebär många olika verktyg . Vissa används för kapning av trä i bitar , medan andra verktyg använder för att mejsla ut remsor eller bitar av trä. Carving verktyg är faktiskt skärverktyg. Skärande verktyg har åtminstone en lutande ( avfasade ) yta som gör det verkliga skärningen. Genom att känna till skillnaderna i skärning och carving verktyg hjälper dig att få jobbet gjort rätt .
Storlek

Trä finns i många tjocklekar och storlekar . För att kunna skära dessa storlekar , ett skärverktyg som en såg måste vara större än en carving verktyg . Carving verktyg är utformade för att strippa tunna skikt av trä från ytan , vilket inte kräver ett stort blad. Detta innebär att carving verktyg kan vara mycket mindre än skärverktyg som använder stora ytor att gå rakt genom träet .
Blade

Sågar har skärsektionenav bladet ( tänder ) nedåt från handtaget , där det hålls för att skära rakt in i skogen . Carving verktyg har en vässad avfasning på änden av bladet. På detta sätt kan man skjuta bladet genom den övre delen av trä , avlägsnande av små bitar i taget. Placeringen av skärsektionenav bladet är den största skillnaden mellan en skärande och carving verktyg .
Handtag
< p > Skärverktygshandtagär stora för att bära tyngden och kraften av verktyget som det skär in i träet . Handtaget anpassas det verktyg , så att den pressar ner in i träet , hålla bladet vertikalt till träet. Carving verktyg handtag är mindre, eftersom mindre kraft behövs. Med handtaget vid den motsatta änden av skärsektionen, skjuter handen automatiskt verktyget framåt.
Orientering
< p> Med undantag för en router, som kan vara både en fräs och Carver, verktygens läggning är det enklaste sättet att berätta vad de är för . Gör en knytnäve runt handtaget på verktyget och låt din arm peka nedåt . Om kniven är vänd nedåt , är det ett skärverktyg . Om kniven är vänd horisontellt på golvet , då är det en carving verktyg. Alla skärverktyg - driven eller manuell - punkt till marken
.
från:http://hem.98905.com/home-repair-maintenance/carpentry/1012133888.html

tidigare:
Nästa:No
Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.