Home & Garden >> Hem Trädgård >> Home Design & Decor >> Vaser >> Content

Hur man identifierar Majolica

Den levande, fajans kallas majolika först dekorerad med bilder populära i renässansen - lejon, mytologiska odjur och baggar - och med frukt - grönsaker, löv , fåglar och snäckskal . Det tog inte lång tid för asiatiska exotiska motiv - bambu , elefanter , apor - att dyka upp , och , från 1849 till 1900 , vanligt folk i det viktorianska England stoppade sina salonger och breakfronts med den ljusa keramik. Aktuella samlare har drivit upp priserna på original majolika , och det är återigen hög stil . Omdömen Making Majolica

Majolica var avsedd att tillverkas relativt billigt , och att vara charmig och rolig . Clay var formad fast i en form , sköt till kex scenen , belagd med en tenn eller bly glasyr , övermålademed designen i färgade metalloxidglasyrer , och sedan sköt igen . Resultatet blev en ljus, glänsande , ogenomskinligt glaserade kanna , teservis , planter , djur figur , skål , tallrik eller urna . Pieces var mestadels identiska , på grund av fabriksliknandeverktygstillverkning , men varierade eftersom glasyrer var hand appliceras med olika grader av skicklighet.
Allure of Whimsy

De levande färger av keramik inte blekna , även om de kan krackelerar något över tiden . En seafood platter detaljerade fisk på en bädd av tång , fläktade runt en central dopp cup , är lika fängslande idag som det var i den 19: e århundradet . Kannor utformade för att se ut som om de var gjorda av bambu stjälkar , öron av majs, solrosor eller bladkluster och blommar lyste upp en frukost eller lunch bordet . Leaf mönster var en hel kategori av majolika : Tallrikar formade som begonia blad flög bort från hyllorna . Nyckfulla individer gjorde varje förvärv en konversation lappar och inspirerade en viktoriansk uppsamlings frenesi .
Tecken på äkthets

Majolica är lergods , mjukare och skörare än porslin , och originalet bitar var solida formar utan ihåliga handtag - dekorationer och siffrorna var en del av formen , inte lagt på . Glasyrer är rika , glada och le- eller tennbaserade och enskilda tillverkare fastnat på sin egen palett av glasyrer . Paraplyställ , ljusstakar , serverar fat och gårdsgris - tobakshållarealla har en lättsam , humoristisk karaktär . Bottnar kan glasyr täckta från doppning , men många äldre pjäser har oglaserade bottnar, fötter och bordsringar. Marks att leta efter är Minton , Wedgwood , Joseph Holdcroft , George Jones och Wooster kungligt porslin , bland andra brittiska tillverkare . Amerikanska majolika producenter ingår Griffin , Smith & amp ; Hill - märkt GSH eller etruskiska - . Och Chesapeake Pottery
Spotting Fakes

Dagens majolika - stil keramik tillverkas billigt i Asien , i färger och former som efterliknar de klassiska stycken . Du kan njuta av en droll och färgstark fynd vas eller glaserat djur , men du bör inte luras att tro att du skopa upp en antik fynd . Kännetecken modern reproduktions majolika ware innefattar former som kanske inte är så fint detaljerad som det tidiga arbetet ; bjärta färger - originalen är glänsande och rika , inte högt och fräck ; en frånvaro av identifieringsmärken - inte definitiva eftersom inte alla antik majolika är märkt ; slarvig målning med dropp och suddiga linjer . Billigare moderna majolika kan göra en livlig , roligt tillägg till din inredning ; bara se till att betala en icke - vintage , äkta billigt pris för det .

från:http://hem.98905.com/home-design-decor/vases/1012133885.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.