Hur man installerar Stair Runners på Steps

Installera mattan trappa löpare är ett projekt som kommer att lägga till färg , komfort och intresse för inredningen i ditt hem . Matta löpare inte bara ser bra ut , de är också funktionella . Vadderad matta kommer att bidra till att minska buller och minskar slitaget på lövträd trappor . Med hjälp av några grundläggande kunskaper och verktyg , kan du förvandla en tråkig trätrappa till en bränn point.Things Du behöver
Metall måttband
Pencil
Square
matta stoppning , 1/4 tum tjock
häftpistol och häftklamrar
Utility kniv
matta bår
Visa fler instruktioner
en

mäta bredden av mattan löpare och bredden på trapp . För att beräkna positionen för löpare , subtrahera dess bredd från bredden på trappan , sedan dividera detta tal med 2 . Utdelningen är hur mycket utrymme för att tillåta mellan kanten på trapp och kanten på mattan . Till exempel, om steget mäter 36 inches bred och löparen mäter 30 inches bred, mängden utrymme mellan kanten på mattan och kanten av steget är 3 inches ( 36 cm minus 30 tum är lika med 6 inches , dividerat med två är lika med 3 inches ) .
2

Mät från sidorna av varje steg enligt din beräkning med ett måttband , sedan använda en rak kant för att rita en referenslinje . Det är där kanten på mattan löpare kommer att placeras . Addera 3

Mät och skär mattan stoppning. Dynan bör vara totalt 2 inches mindre bredd än bredden på löparen . Till exempel, om löparen är 30 inches bred, kommer utfyllnaden behöver skäras till en bredd av 28 inches. Längden hos belägget skall längden av trappstegetfrån baksidan av steget till den främre delen av steg ( även kallad trapp näsan) .
4

Placera stoppning så att det är 1 tum från baksidan av det steg , 1 inch in från varje referenslinje och något hängande över trapp näsa. Fäst dynan på plats med klammer varje par inches längs den bakre kanten och trappa näsa kant .
5

Skär den ena änden av trapp runner torget genom placingt sidan nedåt på en hård yta och med hjälp av en kvadrat och en mattkniv för att göra ett rakt snitt .
6

Placera mattan löpare på första steget mellan de markerade linjerna så att den fyrkantiga kapade änden vidrör golvet och är tätt mot golvet . Häfta detta slutet på mattan med åtta till 10 häftklamrar till stigaren ( vertikal yta första steget , så nära golvet som möjligt . När slutet är säker , dra mattan upp riser tätt och häfta det med åtta eller 10 häftklamrar precis under trappan näsan .
7

Sträck mattan med en matt bår från fram trappnos på baksidan av nästa trappstegetoch häfta på baksidan veck . gång säker , dra mattan upp stigaren och häfta mattan upp under trappnos för nästa steg Upprepa . denna process för alla steg .
8

Säkra löpare till den sista stammen som i steg 7 innan du skär eventuellt överskott mattan . Avsluta genom att klippa den överskjutande mattan så nära som möjligt till undersidan av trappan näsan med en vass mattkniv . Addera