Hur Klipp Bifold Dörrar för Custom Passar

Bifold dörrar erbjuder ett gemensamt alternativ för closet dörrar . Om dörren inte passar väl in i utrymmet , skära ner dörren är ett sätt att förbättra funktionaliteten genom att skapa en skräddarsydd passform . Cutting från den nedre kanten av dörren leder till den bästa snyggare utseende eftersom det är mindre märkbar längs golvlinjen . Om du skär bredden av dörrarna , skär från de yttre kanterna . Trots nedskärningarna inte är mycket synliga , vill du ta din tid att skapa raka snitt på Bifold dörrar för bästa resultat . Detta är vad du behöver
Måttband
Penna
Rak kant
Nivå
Brukskniv
Clamps
Cirkelsåg
100 - slippapper
Sealer
Paintbrush
Visa fler Instruktioner
1

delvis Öppna Bifold dörrarna för att mäta hur mycket du behöver ta från botten . Om dörren vilar direkt på golv , mäta upp 1/4 till 1/2 tum på dörren . Markera denna punkt på båda dörrarna . Om du sågar från bredden , avgöra hur mycket total du vill tas från dörrarna så att de passar bättre . Dividera den summan med två och markera detta belopp på den yttre kanten av varje dörr så att de hamnar i samma storlek .
2

Ta bort båda dörrarna från banan genom att öppna dem helt . Lyft dörren så den övre vridfjädernkomprimerar och gör att du kan dra ut den undre anslutningen . Dra luckan ut ur toppen när botten är gratis . Addera 3

Placera dörrarna på en nivå arbetsyta . Använd en rak och nivå för att dra en rak linje från ena sidan av varje dörr till den andra som en skär guide .
4

Betyg dörren längs den markerade skär linjen för att uppmuntra ett smidigt skär . Använd en rak kant om det behövs för att hålla din klippa rakt .
5

Placera en separat styrelse ovanpå dörren nära snittet för att fungera som skär guide för din såg . Kläm fast den så att den inte förändras när du skär .
6

Klipp långsamt längs linjen för att få ett rakt snitt på dörren . Skär försiktigt så att du inte sluta med ett stort gap längs kanten . Håll dörren på plats för att testa snittet för att du inte behöver ta mer av av bottnen .
7

Sand kanterna lätt med ett 100 - slippapper för att göra dem mjuka och något rundade. Torka bort från dörren dammet . Pensla på sealer för att skydda de skurna kanterna . Addera