Hur man gör Corian så smidig som ett betonggolv

är Corian bänkskivor kända för sin hållbarhet och dekorativt utseende . Men , kan ytan på Corian inte vara så smidig som andra ytor i ditt hem , till exempel din polerade betonggolv . Även Corian kan ersättas av ett annat material av en professionell hantverkare, är ofta kostsamt att byta ut räknare. Ett alternativ är att förändra och jämna till ytan av Corian räknare med hjälp av några grundläggande förnödenheter som köps från någon hårdvara eller hem förbättring store.Things du behöver
Grease - kämpar tvål
plast skrubber
Towel
Elektrisk slipmaskin
Fin - grit slipband
Epoxi - baserade färg
halvstoraroller
2 - tums platt pensel
Visa fler Instruktioner
1

Skrubba ytan på Corian räknare med hjälp av ett fett -fighting tvål och en plast skrubber för att avlägsna eventuella matrester , fläckar eller rester .
2

Torka disken väl med en handduk .

3

Sand ytan av Corian räknare med användning av en elektrisk slipmaskin med en fin -grit slipband . Detta kommer att jämna ner några repor eller ojämnheter som orsakats av användning .
4

Torka av räknarna väl med en handduk för att avlägsna damm och skräp som orsakas av slipning .
5

måla ett jämnt lager av epoxi - baserad färg över hela Corian räknare med hjälp av en halvstorroller . Applicera färgen runt hörn och kanter med hjälp av en 2 - tums platt pensel . Låt färgen torka i åtta till 10 timmar .
6

Applicera ett andra skikt av epoxi - baserad färg över disk som du gjorde det första lagret , och låta det andra skiktet torka i ytterligare åtta till 10 timmar före användning . Addera