Vilka Annan färg kan jag använda för att komplettera min röda Kitchen

? En röd kök gör ett kraftfullt uttalande utan att säga ett ord . Den rena , pulserande nyans av denna primära färgen har makt att väcka och ge energi ; Men kan för mycket rött i ett givet område vara överväldigande . För att dämpa ljusstyrkan och ger köket en mer avslappnad känsla , omge röda med en rad kompletterande färger . Neutrals

neutrala färger som svart, vitt och grått , gå med allt . Införliva vitt i inredningen lättar djärva röda nyanser och gör att färgen verkar mindre befallande ; svart lyfter fram de djupa , rika nyanser i rött , medan nyanser av grått låna ett smutsvitt , subtil ton till omgivningen . Använd neutrala färger för sig eller i kombination med varandra ; vit och svart förstärka harmoniska toner medan subtila , dämpade silver och grått hjälper överbrygga klyftan mellan mörkare och ljusare nyanser .
Analoga färger

Analoga färger är de som sitter sida varandra på färghjulet . Kombinationer av analoga färger är lugnande till anda och tilltalande för ögat . För att ge köket en varm och inbjudande luft , inkluderar orange, gult och guld i designsystemet; för en svalare känsla , användning violett , hallon och kornblått . Även om denna typ av färgschema inte är vanligt i kök på grund av sin kompakta storlek , det finns inga fasta design regel som säger att det inte kan göras .
Naturliga Kombinationer

Du kan inte gå fel när man imiterar färgscheman som finns i naturen . Ruby röda rosor ofta ser bäst när omgiven av mörkgröna blad och rika bruna stjälkar . För att hålla en röd - och - grön kombination från att ta på en semester känsla , använda varma , olivtoneroch vise , eller ljusgula - greener , snarare än den vanliga tall - grön , och använd taupe , brunt , solbränna eller grädde färger som mixer eller Neutralizer .

Överväganden

en enkel , enfärgad system med hjälp av flera nyanser av rött , eller en festlig , flerfärgad affär med hjälp av varje färg av regnbågen , CAN väldiga sinnena och skapar en rastlös stämning . Som en allmän regel bör väggar och skåp eller apparater i köket bära huvud färg ; klippningar , gardiner, små apparater och mattor ska visa en sekund , komplementfärg medan tredje och fjärde färger är mest effektiva när de används i accent bitar , såsom tallrikar , väggdekoroch handdukar . Addera