Home & Garden >> Hem Trädgård >> Home Appliances >> Tvättmaskin & Torktumlare >> Content

Hur man installerar en torktumlare med en Steam Feature

Torkar med en ång -funktionen installeras i ditt hem mycket som alla andra gas eller elektrisk tork med undantag för att lägga till en vattenlinje. Du måste fortfarande installera kanalen ventilera rätt , bifoga en torktumlare gas till en gastillförsel ventil eller lägga till en tork sladd till en elektrisk tork . Den extra vattenlinjeger den nödvändiga vatten för att skapa ånga för att ta bort rynkor från dina kläder , eller desinficera objekt du kan inte säkert tvätta i tvättmaskinen , såsom leksaker och kuddar . Detta är vad du behöver
4 - tums torktumlare klämmor
4 - tums torkkanal
Utility sax
Skruvmejsel
Gas gängtätning
Flexibel tork gasledningen
Skiftnyckel < br > Flytande diskmedel tvättmedel
tre stift eller fyra stift torktumlare sladd
VattenventilY - kontakt
gummislang brickor
Steam tork tilloppsslangen
Visa fler Instruktioner
kanalmontering
en

Slip en 4 -tums torktumlare klämman över varje ände av en 4 -tums torkkanalen . Välj en kanal som passar bäst för var ditt kanalöppning i väggen, antingen styv eller böjlig . Använd verktyget sax för att klippa överskottet från slutet av en flexibel kanal för att undvika veck och loopar i kanalen .
2

Montera ventilationskanalenoch klämma över avgasröret som sträcker sig från baksidan eller på sidan av torktumlaren . Dra åt skruven på sidan av klämman för att fästa kanalen till torken . Tryck ihop de två ändarna av klämman tillsammans med fingrarna för att skjuta klämman över avgasröret ; frigöra dem för att säkra ledningen mot röret vid användning av en 4 -tums tråd squeeze klämma. Addera 3

Push den motsatta änden av torken vent kanalen över avgasröret i väggen i din tvättstuga . Fäst kanalen till röret med kanalklämman.
Gas torktumlare Installation
4

Ta bort plasttransportlocketfrån gasen anslutningen på baksidan av torken . < br >
5

Applicera gasrör gängtätning på gängorna på ditt hem tvättstuga gasförsörjning . Tvinna en flexibel gasledning på matarledningen . Dra den flexibla linje med en skiftnyckel .
6

Spread tätningsmedel på gängorna på gasanslut sticker ut från torken . Fäst den andra änden av den flexibla gasledning till torktumlaren och dra åt den med nyckeln .
7

Applicera en blandning av 50 procent flytande diskmedel och 50 procent vatten runt gasan på torken och matarledningen . Vrid på gasen på tork vid tillförselventilen . Läckande gas kommer att skapa bubblor i tvålblandningen. Ta det flexibla röret , tillsätt mer tätningsmedel och dra åt röret om bubblor .
8

Anslut nätsladden från gasen torken i en 120 - volts , 20 - amp jordat uttag . Din gas torktumlare kräver el för att driva kontrollpanelen .
Electric Dryer Installation
9

Skaffa en torktumlare sladd kompatibel med 30 - amp tork utlopp i väggen i ditt tvättstuga . Beroende på ålder av ditt hem , behöver du antingen en fyra stift sladd eller en tre stift sladd .
10

Ta bort den elektriska luckan på baksidan av torktumlaren som täcker plinten . Ta bort den här luckan också utsätter den runda knockout under plinten öppningen .
11

in gängorna på dragavlastning, som medföljer tork sladd , genom den cirkulära öppningen på baksidan av torken . Vrid låsmuttern , försedd med dragavlastning, på gängorna på kontakten .
12

Trä de avslutande ändarna på fyra eller tre stift sladd genom dragavlastning . Fäst mellantrådenfrån sladden till mittskruvenpå torkens plint .
13

Fäst röda och svarta kablarna från sladden till plintskruvarna som sitter på var sida om mittskruven. Eftersom både den röda och svarta kablarna är heta ledningar , kan antingen tråd ansluta till antingen skruva på plinten .
14

Leta grönfärgadejordskruven längs kanten på plinten öppningen . Anslut den gröna kabeln ansluten till en fyra stift sladd till denna skruv . En tre stift sladd kommer inte att ha en jordledning .
15

Dra åt skruvarna på dragavlastningför att hålla tork sladden fäst på torken . Sätt tillbaka luckan . Anslut torktumlaren till 240 volt , 30 - amp tork uttag i väggen i din tvättstuga .
Installera Steam Linje
16

Stäng av kallvatten tvätt - maskin vattenförsörjning . Ta det kallt tilloppsslangen från kallvattenventilen.
17

Infoga en gummislang bricka i den kvinnliga på en Y - kontakt som låter dig ansluta två slangar till en ventil . Vrid Y - kontakten på kallvattenventilen.
18

Sätt i en ny gummibricka i tvättmaskinen inloppsslangen och sätt tillbaka slangen till en av de manliga ände på Y - kontakten . Sätt i en annan gummibrickan i den kvinnliga slutet av tilloppsslangen ånga torktumlare. Anslut den här änden av slangen till den återstående anslutningen på Y - kontakten .
19

Placera ytterligare en gummipackning i den motsatta änden av tilloppsslangen ånga torktumlare. Fäst slangen på inloppsventilen på torken . Beroende på tillverkaren av din torktumlare, kan inloppsventilen vara placerad på baksidan på toppen av torken eller längs ned på panelen .
20

Dra åt alla anslutningar tilloppsslangen med en skiftnyckel . Slå på kallt vatten ventil . Addera

från:http://hem.98905.com/home-appliances/washer-dryers/1012056424.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.