Hur man tar bort Covers Från Kylskåp

Borttagning av ett kylskåp lock eller dörr , är lätt , och bara behöver några grundläggande verktyg . Två personer gör uppgiften att gå lite snabbare eftersom man kan hålla och spänna dörren medan övriga arbeten på hårdvaran . Ett steg avföring är också praktiskt för att nå toppen av apparaten. Dörr Borttagning

Du kan behöva ta bort kylskåpet locket av flera skäl . En viktig man är när du lagrar ett kylskåp oanvända i en out - of-the -way plats , eller kasta den . Många områden har en lag som föreskriver borttagande av dörren för att hindra barn från att spela i en övergiven kyl och kvävande när dörren stängs på them.Some kylskåp kommer med möjlighet att växla sidorna att dörren öppnas från , vilket gör det bekvämt när du flyttar till en ny plats med ett annat kök layout , en annan orsak till att ta bort och sätt tillbaka , dörren .

dörr
Typer

Alla kylskåp , om en - , två - eller tre dörrar , har samma grundläggande gångjärn hårdvara i toppen och botten av dörrar som öppnas åt sidan . Den tredje , eller frysdörren som drar ut har olika hårdvara . En vertikal två - eller tre - dörrars kylskåp har gångjärn på båda sidor . Den översta gångjärnet för de flesta apparater fungerar också som dörr tillgång till vatten och sladdar .

Förberedelser

flesta handböcker har instruktioner om hur man tar bort en viss modellens dörr , men med hårdvaran att vara liknande , det är inte alltför svårt att gå igenom en process som täcker nästan allt du behöver veta . Koppla ur kylskåpet och haka vattenförsörjningen i ryggen innan något arbete . Kylskåpet bör också vara tom på all mat och dörren till allt vatten och is .
Nedre Gångjärn

Leta botten gångjärn ner och under kylskåpet . Du kommer antagligen behöva luta apparaten bakåt eller på sidan för att komma åt järnet . Vissa gångjärn har luckor som skruvas på medan andra är bara friktionslösaoch lossna när du skjuter en skruvmejsel under dem och lyfta upp . Det kommer att finnas 2-4 skruvar eller skruvhuvuden som håller gångjärn till dörren. Ta bort dessa och ställa apparaten tillbaka upprätt .
Övre Gångjärn

Leta gångjärnet längst upp på luckan och ta bort locket . Leta efter alla ledningar från huvudenheten till till dörr. Ledningarna ska vara löstagbar på den punkten bara genom att dra i det . Vattenförsörjningen är en skruvkontaktsom ansluts till en nippel . Tillbaka skruvkontaktengenom att vrida det moturs och dra ut den från bröstvårtan . Det är viktigt att du har en medhjälpare stag dörren medan du skruva loss övre gångjärnet , annars dörren kan falla och skada den . Dra luckan bort från öppningen .
Third Door

glidande nedre dörren till en tredörrars system ansluter till sidorna av skåpet . Titta längs hörnet där dörren möter sidan och flera skruvar bör finnas tillgängliga . Om inte, kan de vara dolda bakom en dekorativ panel . Undersök insidan och utsidan av hörn noggrant , letar efter en tunn söm som ger bort platsen. Skjut en skruvmejsel under sömmen och det bör skala bort , avslöjar skruvarna under. När du tar bort dem , kommer bort locket. Addera