Felsökning av Whirlpool Kylskåp modell GS5SHGXKS00

The Whirlpool sida vid sida kylskåp modell GS5SHGXKS00 innehåller is och vatten automater . Efter installationen av ditt kylskåp , bör du inte oroa dig för dess kylningsprestanda , eller driften av is och vatten funktioner . Men med tiden , detta Whirlpool kyl , precis som alla modell eller märke , kan få problem som negativt påverkar dess förmåga att hålla de två avdelningarna kall , eller förhindra korrekt frisättning av isbitar och dricksvatten . Dessa frågor gäller interna och externa faktorer . Du kan felsöka minst fyra övergripande områden som rör kylskåpet elektriska driver , temperatur , ismaskin produktion och vattenförsörjningsledningen . Detta är vad du behöver hotell Rum termometer ( tillval ) katalog liten plastspatel ( tillval ) katalog 5 - liters hink ( tillval )
Visa fler Instruktioner
1

Kontrollera nätsladden och elsystemet om Whirlpool kylskåp fungerar inte . Dra försiktigt kylskåpet från väggen för att se till att kontakten är säkrad i eluttaget . Promenera till säkringen box ; ersätta en trasig säkring eller vända brytaren tillbaka till " On " position. Dessutom kanske kylskåpet vara i ett avfrostningsläge vrida kylning av under ca 30 minuter; vänta på detta automatiserade processen är färdig. Se till att ingen har vänt kylskåpet helt off , såsom under djuprengöring ; vrid strömbrytaren till " On . "
2

utrota interna och externa problem temperatur om kylskåpet går för lång . Använd en rumstermometerför att mäta den omgivande temperaturen i köket , och tänk på den uppvärmda luften från bakning och matlagning gör att Whirlpool motor att köra längre . Normal rumstemperatur är cirka 70 grader . Undvik att öppna kyl dörrar för ofta ; ta bort recept ingredienser i en resa . Ställ kylskåpet för svalare temperaturer om du bor i ett klimat som är allmänt varm . Torka och känna runt gummidörrpackningenför smuts ; om denna tätning slits eller skadas , kontakta service för att få det professionellt ut . Koppla ur kylskåpet , ta bort basen galler och använda ett vakuum för att noggrant ren damm och smuts från kondensorn . Addera 3

Undersök hela frysen för problem med ismaskin . Tryck fast på frysdörren för att se det stängt . På vissa modeller drar isen bin ut och sedan försiktigt sätt tillbaka behållaren för att se till att det sitter ordentligt i kortplatsen . Skaka ishink eller bin till separata klumpar av isbitar som har smält samman . Använd en liten plast spatel för att försiktigt klar is som fastnat i utloppsröret . Släpp dispenserarmenom den har hållit upp eller ned för länge ; vänta tre minuter för dispenser motorn för att återställa .
4

Kontrollera vattenförsörjningssystemet om vattnet dispenser inte fungerar . Försiktigt och sakta dra kylskåpet från väggen för att exponera ryggen . Vänd vattenavstängningsventilenhelt på " On " riktning , som anges på vredet . Se till att vattenfiltret, om den används , korrekt installerad så att den inte hindrar vattenflödet . Spola kylskåpet vattensystem i en 5 - liters hink om du är en ny hemvist eller återvänder från semestern ; trycker utmataren bar för att tillåta ca 2 till 3 liter vatten för att fylla skopan . Det rensar luften från vattenberedare systemet . Addera