Felsökning av en Whirlpool Ugn kretskort

Whirlpool spänner och ugnar har ett kretskort , som vanligtvis kallas en elektronisk ugn styrkortet , eller EOC , som fungerar som hjärnan i ugnen . EOC styr värmeelementen i ugnen , och förlitar sig på en ugn sensor för att upptäcka ugnens inre temperatur . Om EOC slutar fungera , det finns flera åtgärder för felsökning som du kan vidta för att fastställa orsaken till felet . Felkoder

Ofta när en komponent i ditt område eller ugn , är en felkod visas i displayen på EOC . Koderna F0 , F1 , F5 , F7 eller F8 indikerar ett fel i EOC själv . Om så är fallet , måste du byta ut EOC . Om felkoderna F2 , F3 eller F4 visas , har ugnen sensorn misslyckats och måste bytas ut .
Säkerhetsåtgärder

Innan du testar eller reparation någon komponent på din ugn eller intervall , måste du stänga av strömmen till maskinen . Både sortiment och vägg ugnar har en egen brytare i ditt hem servicepanel, som är där du stänger av kretsen . Whirlpool varierar också ha en strömkabel som du kan koppla koppla bort strömförsörjningen .
Värmeelement
p Om en felkod visas inte , men det ugnen värmer inte , problemet är sannolikt med värmeelementet . För att testa värmeelementet , ta bort skruvarna som fäster den till den bakre väggen av ugnen. Dra kabelkontakter av elementet och ta bort den från ugnen . Följ din multimeter bruksanvisning för att testa element för kontinuitet . När den fungerar korrekt , har värmeelementet mellan 0 och 50 ohm av motstånd .
Ugn Sensor

Om värmeelementet fungerar korrekt , nästa element till testet är den ugn sensorn. Sensorn är fäst vid den övre delen av den bakre väggen av ugnen med två skruvar. Med skruvarna tas bort , dra ugnen sensorn bort från väggen och koppla ur kabeln kontakten . Sätt i multisonderi de två terminalerna på ugnen sensorn . När fungerar korrekt , har ugnen sensorn ett motstånd mellan 1.000 och 1.100 ohm . Om ugnen sensorn fungerar som den ska , ska du byta ut EOC . Addera