Är det säkert att Tänd en elektronisk tändning Ugn När strömmen är ute ?

Gas apparater såsom spis varierar fortfarande fungerar när elen går ut , men när de är beroende av en elektronisk tändning istället för en pilot ljus , det tar ett extra steg att ta det i drift . Ugnen gasen kan inte startas manuellt , men om du bor i ett område där den elektriska effekten kommer sannolikt att gå ut ibland , öva hur man startar brännarna utan att det är en bra idé . Spisplattor

När alla spisar och ugnar hade ledljus , gjorde ett strömavbrott påverkar inte dem alls . Brännarna tändes genom att leda gasen över en befintlig flamma. Med elektronisk tändare , inte är tillgänglig den gnista som de skapar för gasen antänds . Gasen flödar fortfarande när Spisplattor är påslagna . Försiktigt hålla en match till brännaren kan du tända gasen .

Ugnar

Ugnar fungerar inte på samma sätt intervallet toppen gör. Enligt North Natural Gas Company , är ugnar konstruerade med en säkerhetsfunktion som förhindrar dem från att manuellt tänd när strömmen är avstängd . Tändaren måste ha el flödar till det innan gasen släpps. Detta förhindrar att en gas uppbyggd i den stängda ugnen kammare , vilket skulle kunna orsaka en stor explosion och brand .