Konvertera en varmvattenberedare till en Solar återkoppling

Solar varmvattenberedare, eller thermosiphons , är passiva sol enheter . Det innebär att en thermosiphonprincipen kommer att värma ditt vatten utan att använda el eller bränsle . Genom att använda en gammal varmvattenberedare för en ackumulatortank , du spara tid och pengar . Isoleringen på tanken kommer också att hjälpa din thermosiphonprincipen att fungera mer effektivt . Detta är vad du behöver
2 2 - av-6 - tums skivor , 12 meter lång
Saw
Skruvar
skruvmejsel
2 2-av - 2 - tums skivor , 8 meter lång
Plywood ark
2 ark 34 - av - 90 - tums frigolit isolering
34 - av - 90 - tums ark av 12 gauge koppar
6 7 fot kopparrör , ¾ - tums bred
10 ¾ - tums koppar T-korsningar
Arbetshandskar
skyddsglasögon
Rengöring trasor
Kan av flussmedel
50-50 lod
MAPP eller gasolbrännare
4 ¾ tum koppar L -böjar
12 ¾ tum manliga adaptrar
Borra
två 10 -fots plaströr
VVS caulk
akryl eller glasskiva dimensionerad att passa på toppen av en 90 -by - 34 - tums låda
Epoxi
svart måla
Visa fler Instruktioner
1

Skär en 90 - tums och 34 - tums ombord från varje 2-av - 6 använder sågen . Skruva dessa styrelser tillsammans med skruvar och en skruvmejsel för att bilda en rektangulär ram .
2

Klipp ut en 90 - av - 34 - tums avsnitt av plywood med sågen . Skruva den till ena sidan av ramen , så att du nu har en låda . Addera 3

Placera frigolit isolering på undersidan av lådan . Lay koppararketnedåt på toppen av det. Kopparbladkommer att samla in och hålla värmen .
4

Rengör ändar 4 av kopparrör , inifrån och ut . Rengör ändarna av 8 i T-korsningar , inifrån och ut . Sätt på dig skyddsglasögon och arbetshandskar . Applicera flussmedel till en ände av ett av rören och en av de T-korsningar och passa ihop dem. Värm dem med facklan .
5

Tryck lodet till det gemensamma när flödet börjar bubbla . Avlägsna facklan. Arbete löda in i fogen tills skarven är fylld hela vägen runt .
6

Löd en annan T-koppling till den andra änden av röret. Löd T-korsningar till båda ändarna av alla fyra rören som du rengjorda .
7

Bifoga en L - böj på varje ände av de två återstående rör och löda på plats . Använd samma metod som för T-korsningar .
8

Anslut en av de manliga adaptrar till antingen fria änden av T - korsningen i slutet av någon av kopparrör med hjälp av lodet . Löd den andra änden av adaptern till en annan T-korsningen. Rikta detta T-korsning i den motsatta riktningen av den första.
9

Löd annan adapter till den motsatta änden av denna nya T-korsningen. Till den motsatta änden av det, löda en av knutpunkterna kopplade till en av de andra rören. Du har nu en U-form av kopparrör , med en T-korsning vid botten. Fäst en annan T-korsning med de andra ändarna av dessa två rör på samma sätt , för att göra en rektangulär form.
10

Fäst manliga adaptrar till de återstående fria ändarna av varje T-korsning på rektangeln och löda dem på plats . Löd T-korsningar som är anslutna till de återstående fyra rör med T-korsningar .
11

Löd adaptrar till de fria T - junction ändar. Löd de L -böjar till dessa. Du har nu sex kopparskenor som förbinds med grenrör av rördelar .
12

Borra ett ¾ - tums hål i vardera kortända av lådan . Skjut in ändarna på plaströren genom dessa hål . Lägg fördelaren och rör i lådan .
13

Montera plaströreni de öppna T-korsningar i mitten av grenrören . Täta dem med rörmokeri caulk .
14

fast den fria änden av ett av rören på montering ovanpå vattenvärmaren. Montera den fria änden i kopplingen på botten av vattenvärmaren.
15

Epoxi akryl-eller glasskivan till den övre delen av lådan. Måla utsidan av lådan svart för att hjälpa den att absorbera mer värme . Addera