När ska en Gas Furnace bli ersatt ?

En gas ugn erbjuder ett av de mest effektiva sätten att värma ditt hem . Moderna typer är så effektiva att de inte ens har en vanlig skorsten . Avgassystemet är vanligtvis ventileras genom ett PVC-rör som kommer ut på sidan av byggnaden, och i stort sett ingen värme går förlorad genom denna process. Även effektiviteten är en anledning att byta ut en gas ugn , det finns andra skäl som är lika viktiga . 15 - Year Mark

Även en gas ugn är konstruerad för att köras i minst 20 år eller mer , kommer det att börja bryta ner som det blir närmare till slutet av sin livslängd . Par som med hur modern ugnseffektivitet tekniken går framåt varje år , och vid 15 - års märket , har din ugn blivit föråldrade . Även om det körs rätt , säger den 15 -åriga märke som du bör , åtminstone , påbörja processen med att leta efter en ny ugn .
Effektivitet

de bästa moderna gas ugnar konvertera nästan 97 procent av bränslet förbränns till användbar värme för ditt hem . Med spira gaspriserna , potentialen för besparingar , bara genom att ha en mer bränslesnål ugn ensam kan motivera en förändring av ugnar . En 97 - procent effektiva ugnen kommer att skära cirka 20 procent eller mer av din gas uppvärmning faktura varje månad om du har en äldre , 80 - procent effektiv ugn . En uppgradering skulle betala sig på bara några år .

Termostat Fluktuationer

Termostat variationer medför från ugnen inte kunna hänga med i värme kraven från huset . Vissa rum kan vara cool , och andra kan vara varm , så upprepade gånger justera termostaten för dessa problem kan signalera att din ugn är inte längre upp till uppgiften . Detta gäller särskilt om det finns en extra på rummet som inte var en del av den ursprungliga planlösningen . Den ursprungliga ugnen dimensionerad för en viss mängd ytor , och genom att göra hemmet större , kommer ugnen att kämpa för att hänga med .
25 - Percent Repair Hänsyn

Under livet av din ugn , kan du räkna med att det kommer att bryta ner en gång eller två . För det mesta är det en enkel reparation som kostar mindre än $ 200 eller så . Därefter kan ugnen arbeta i åratal utan annat skumt . Om reparationen är allvarliga och kommer att kosta 25 procent eller mer mot kostnaden för en ny ugn , dock överväga att investera i en ny innan att få den gamla repareras . Detta gäller särskilt om det är en äldre ugn till att börja med eftersom haverier händer oftare när det närmar sig slutet av sin livslängd . Addera