Vilka är farorna med att använda icke Tål mikrovågsugn Rätter i Microwave

? Många problem kan uppstå vid användning av icke - mikrovågsugn - safe rätter i mikron , allt från livsmedel som inte värms bra att starta en villabrand . På grund av detta , kommer du vill kontrollera undersidan av skålen för en stämpel som säger " Säker för mikrovågsugn användning " eller prova skålen själv . Placera en mikrovågsugn säkert glas fyllt med vatten och den maträtt du testar i mikron i en minut . Om skålen är kallt och vattnet är varmt , bör skålen vara mikrovågsugn säker . Risk för bränder

metall och papper rätter och behållare utgör den största risken i mikron . Mikrovågsugnen metall gör att den gnista , som i sin tur kan orsaka brand . Håll utkik efter rätter som har en metall trim eller kantning också. En del papper behandlas med en kemikalie som kan få den att förbränna i en mikrovågsugn , så undviker mikrovågsugnen allt papper som en allmän regel . Undvik också att mikrovågsugnen trä eftersom det är brandfarligt .

Risker Från Plastics

FDA testar plastskålar och behållare för att se om de kemikalier i dem sippra ut vid uppvärmning . Om den har det " Safe " stämpel på det , har FDA godkänt det eftersom läckage nivån är mycket låg eller obefintlig . Om den inte har stämpeln innebär det att när FDA testade det med värme , kemikalier från plasten trängt in i maten , vilket är fallet med behållare såsom färskost baljor och yoghurt kartonger . Ingen av dessa behållare ska placeras i mikrovågsugn .

Risker Från Glasyrer

Mest keramiska rätter behandlas med en mat - grade glasyr och är helt säker för mikrovåg. Men vissa keramik behandlas med glasyrer som innehåller bly och andra metaller som utgör en hälsorisk . I USA är keramik som har en icke - mat - grade glasyr märkt med en varningsetikett, så att de inte används för livsmedel . Men om du är osäker på ursprunget till din keramiska skålen , använd den inte för livsmedel eller i mikrovågsugn .
Skador på rätter

Icke - mikro - säkra plastskålar kan smälta och bli förstörda om microwaved . Den smälta plasten kan skada insidan av mikrovågsugnen eller bränna dig om din hud kommer i kontakt med det . Också , medan de flesta glas är säkert att mikrovågsugn , mycket tunna glasföremål, till exempel vinglas , kan spricka vid uppvärmning . Addera